Popis stanovništva, kućanstava i stanova u Bosni i Hercegovini je jedan od najvažnijih i najsloženijih projekta koji se realizira u poslednje 22 godine i već uveliko traju aktivnosti na realiztaciji tog zahtjevnopg posla. Zahvaajujći dobrim pripemama na području općine Živinice već je obavljeno  oko 90 odsto popisa, odnosno posjeta stanovima i kućama naših građana, kaže nam predsjednik Popisne komisije lokalne samouprave /PKLS Živinice/ mr.Said Čerkezović:

 "Deveti je dan od kada smo počei sa popisom i sve teče bez ikavih problema, tako da je urađeno preko 90 odsto, a pojedini popisivači su u cjelosti zvavršili svoje popisne krugove, sok je kod opstalih iznad predviđene dinamike, tako da će potpis biti završen prije roka, tj. do 15.oktobra. Imali smo posjete domaćih i stranih monitoring posmatrača, koji su izlazili na teren i nisu imali nikakvih primjedbi na rad popisivača. Ovom prilikom se zahvaljujem građanima na susretljivošću i ljubaznom odnosu prema popisivačima. Svojim odnosom prema ovoj značajnoj aktivnosti doprinijeli su da se svi predviđeni poslovi izvrše na vrijeme i u skladu sa procedurom nadležnih institucija".

  Dakle, još nekoliko dana i sav posao oko popisa stanovništva, domaćinstava i stanova biće u potpunosti završen, bez najavljenih tenzija, kako je to bilo u periodu prije popisa!/Š.G./

Svakodnevne aktivnosti u centru za popis LKS MZ Živinice

Predaja popisnih materijala nakon obavljenog posla

 

Vaš komentar na članak: