Danas oko 11 sati oćinu Živinice posjetio je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.U zgradi općinske administracije primio ga je načelnik Hasan Muatović, koji ga je upoznao sa razvojem općine Živinice i predstojećim zadacima.

 Muatović je istakao značajne postignute rezultate u oblasti infrasturkture, kao što su 452 izgrađena asfaltna kilometra, te da se i ove godine nastavlja s projektom "asfaltom do svake kuće". Pomenuti su i ostali rezultati, kao što su poboljšanje vodosnabdijevanja, ulična rasvjeta i dr, što je postignuto zahvaljujući povećanju budžetskih sredstava, koja su u posljednih desetak godina porasla za šest puta.

  Predsjednik FBiH Živko Budimir došao je u Živinice sa delegacijom njemačkih poduzetnika, koji žele ulagati u BiH, a o najvećem živiničkom infrastrukturnom problemu – toplifikaciji grada- pomoć obećao je pomoć:

 "Moja posjeta Živinicama je ustvari nastavak aktivnosti za ulazak njemačkih investitora u bosanskohercegovačke rudnike, ali i ulaganja u druge djelatnosti. Kada je riječ o toplifikaciji založiću se za iznalazak rješenja dovođenjem toplotne energije iz tuzlanske Termoelektrane, čime bi se u značajnoj mjeri smanjilo zagađenje zraka u gradu".

  Tokom vođenih razgovora u Rudniku mrkog uglja Đurđevik više riječi bilo je o ulaganjima u gradnju nove  cementare, te poboljšanja uslova rada na eksploataciji uglja.

  Predsjednik Budimir je posjetio i Donje Dubrave,  gdje je razgovarao sa građanima i istakao kako su ovo područje oduvijek krasili dobri međususjedski odnosi, koji nikada nisu bili ugroženi.

 "Drago nam je što je našu sredinu posjetio predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, koji se interesovao za uslove u kojima živimo, a mi smo istakli rezultate koje postižemo, kao i dobre međuljudske i meunacionalne odnose u ovom kraju", rekao nam je mještanin Mijo Petrović.

Predsjednik Federacije toplo dočekan u D.Dubravama

U razgovoru sa  predsjednkom MZ Tunjom Nikićem

Djevojke u tradicionalnim narodnim nošnjama dočekale predsjednika Budimira
 

Vaš komentar na članak: