U proteklih mjesec dana znatno je porasla potražnja  sefova namjenjenih za čuvanje naoružanja i dragocjenosti, a koji se mogu naći u salonu  ZimmermannAdrović u Hornici- Živinice.

  Još ranije smo pisali da je članom 26. Zakonu o držanju oružja u  TK propisano da se „oružje i municija moraju  čuvati tako da nisu dostupna licu koje nije ovlašteno posjedovati ga, a naročito djeci, da oružje moara biti zaključano i odvojeno u metalnmom ormaru, sefu ili sličnom spremištu, koje se ne može otvoriti alatom uobičajene upotrebe“.

  Očito da su građani koji posjeduju oružje shvatili da je neophodno poštivati Zakon, kako bi se izbjegle tragične posljednice.Uz to i novčane kazne su visoke, a postoji mogućnost i oduzimanja oružja.

 U firmi ZimmermannAdrović nam kažu kako još uvijek imaju dovoljno sefova za svačiji džep, a da najjeftiniji sef za čuvanje oružja i dragocjenosti košta 59,99 KM. Svakako, postoji još desetine drugih sefova i trezora za razne namjene, a što čitaoci mogu pronaći na našim reklamnim stranama!/Š.G./

Sefovi-najsigurnije mjesto za naoružanje
 

Vaš komentar na članak: