Na posljednjem spratu stambeno poslovne zgrade u kojoj se nalazi Filijala NLB Banke danas oko 11,50 sati izbio je požar. Odmah po dojavi intervenisali su vatrogasci VJ RMU Đurđevik, koji su, uz podršku policije i hitne službe Doma zdravlja Živinice, pristupili gašenju, odnosno saniranju posljedica požara.

 Kako se dalo vidjeti požar u stanu Fatime Čokić je uhvatio maha, a plamen je preko balkona bio primjetan s velikim količinama dima i prolaznicima, koji su se slučajno našli u blizini objekta zahvaćenog požarom.

  Odmah po dojavi da je požar zahvatio stan Fatime Čokić vatrogasci Đurđevika su bez oklijevanja stigli na mjesto događaja, u sastavu Hasan Goletić-komandir, Emin Paprikić-zamjenik, te Nesib Nukić, Zijad Goletić, Jasmin Čamdžić, Aljo Ibrahimović, Mujo Salkić, Fahir Tuholjaković i Mirzet Nukić.

 O najtežim trenucima gašenja požara i spašavanja zatečenih stanara vatrogasac Emin Paprikić kaže:

 "Imali smo u jednom mjesecu tokom ljeta 107 požara, uglavnom šumskih, ali je ovaj danas bio najteži i najkomplikovaniji. U stanu su se nalazile tri osobe i prvi nam je zadatak bio da zbrinemo dvoje djece. Zijad Goletić je iznio jedno dijete, a drugo Jasmin Čamdžić i policajac Šefik Fočić, koji je požrtvovano i iz vatrom zapaljenog stana iznio drugo dijete".

 Vatrogasci su puzeći ušli u zapaljeni stan, pun dima i plamena, bez  zaštitnih maski i vatrostalnog odijela, kao i odgovarajućih sredstava za efikasnije gašenje vatre. Komplet stan i stvari su uništene, a od posljedica gašenja vatre znatno je oštećen i stan ispod, vlasnika Milovoja Milića. Tek kada se dese požari vidimo koliko je potrebno imati savremena sredstva za gašenje, ali to se brzo zaboravi. Zato bi današnji slučaj morao podstaknuti odgovorne da i vatrogasnu opremu stave u prioritete !

 U toku su istražne radnje za utvrđivanje uzroka zbog kojih je došlo do požara u stanu Fatime Čokić! /Š.G./

Odmah po dojavi stigli vatrogasci, policija i hitna pomoć

Požar zahvatio cio stan posljednjeg sprata

Zgrada u kojoj je izbio požar

Brojni prolaznici bespomoćno posmatrali današnji požar

Grupa vatrogasaca nakon uspješno obavljenog gašenja zapaljenog stana
 

Vaš komentar na članak: