Sa povećanjem temperatura povećava se i broj zabilježenih požara, pa tako je danas Vatrogasna jedinica RMU Đurđevik imala čak dvije intervencije u Mjesnoj zajednici Šahići.Jedna je bila u samom selu Šahići, koja je brzo stavljena pod kontrolu,dok je druga bila na području  šuma koje vežu sela Šahiće i Beriće i moglo bi se reci da je to do sada bio jedna od opasnijih požara na našoj opštini.

  Vatrogasci i mještani ova dva sela borili su se sa vatrom duži vremenski period, a da stvar bude još gora teren je bio nepristupačan za vatrogasna vozila, a nisko rastinje je veoma brzo gorilo i vatra  zauzimala veliku površinu privatnog valsništva.

  Na kraju da napomenemo samu angažovanost mještana koji su  veoma brzo  sa vatrogascima napravili obruč oko područja zahvaćenog požarom.  No na svu sreću oko 17,30 časova i ovaj je požar stavljen pod kontrolu i opasnost od daljeg širenja je isključena.

  Na kraju da pohvalimo angažovanost mještana koji su  veoma brzo  sa vatrogascima napravili obruc oko područja zahvaćenog požarom. Još jednom apeliramo na građane da strogo paze pri paljenju vatre, jer sve je ovo većim dijelom nepažnja stanovništva./Amer Bašić/

Pogled na požarište

Gdje ne može mehanizacija vatra se gasi iz naprtenjača

Stanje u šumi nakon požara
 

Vaš komentar na članak: