Centar za ekologiju i energiju, zajedno sa OŠ “Kiseljak“, mještanima  i Mjesnom samoupravom Kiseljak, 22. i 23. aprila organizuje akciju  čišćenje dijela obale jezera Modrac koje pripada Općini Tuzla.

  JKP Komunalac Tuzla,po nalogu Službe za komunalne poslove i rad mjesnih zajednica općine Tuzla je ogromne količine otpada, ostavljene od nesavjesnih korisnika ovog izletišta, tokom prošle  sedmice uklonjenio i transportovao na deponiju. Pored uklanjanja divljih deponija, izvjestan broj parkovskih radnika angažovan je na uklanjanju rastinja, kako bi se proširila saobraćajnica uz obalu jezera Modrac.

  Prvog dana čišćenja, 22. aprila zajedno sa Centrom za ekologiju i energiju u akciji će učestvovati uposlenici i učenici 0Š Kiseljak , Odred izviđača „Duga“, Aktiv mladih Kiseljak i prestavnici romskih udruženja.

  Drugog dana čišćenja, 23. aprila POZIVAMO sve zainteresovane građane, srednje škole, udruženja, NVO-e i privrednike da se uključe u akciju, te da sa sobom ponesu nešto od alata (makaze, grablje…) što im može koristiti  u radu. Na teren će se ići vlastitim vozilima.Okupljanje je ispred MZ Kiseljak u 10,30 sati.
Za učesnike akcije osiguran  je prigodan lunch paket (sendvič, sok ili voda i voće) i  zaštitne rukavice.

  Na očišćenom dijelu obale Služba za komunalne poslove i rad mjesnih zajednica i JKP „Komunalac“ će postaviti kontejnere i organizovati redovan odvoz smeća,a Centar za ekologiju i energiju, će postaviti  informativnu tablu, klupe, stolove i kante za smeće.

  Jezero Modrac je nasljeđe za budućnost, učinimo da zablista za dobrobit naše djece i svih građana./V.Rizvić/

Vaš komentar na članak: