Omladinska banka Živinice od danas otvora poziv za prijedloge projekata neformalnih grupa mladih koji traje sve do  15.4.2013.godine.Fond za projekte mladih u 2013. godini iznosi 16.900 KM, koji su zajednički obezbijedili Fondacija Mozaik od USAID-a i općina Živinice.  

 
  Omladinska banka je program čiji je cilj povećati učešće mladih u procesima lokalnog razvoja ruralnih sredina, kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava projektima koje pokreću i vode neformalne grupe mladih. Prijedlog projekta Omladinskoj banci Živinice mogu podnijeti neformalne grupe mladih od 15 do 30 godina, a minimum pet osoba koji žive na području općine Živinice mora biti aktivno uključeno u pripremi i realizaciji projekta.
 
 Omladinska banka Živinice će podržavati projekte u iznosu od 500 KM do 2.000 KM, dok neformalna grupa mora obezbijediti od preduzeća, organizacija, institucija ili građana doprinos (novčani, materijal ili usluge) za projekat u najmanje istom iznosu koji traži od Omladinske banke Živinice
 
  Zainteresovani se mogu prijaviti projekte  putem web stranice: www.omladinskabanka.ba 
 
  Popunjavanje aplikacije uz koju prilažete prateću dokumentaciju (skenirana/fotografisana: lična dokumenta pet članova grupe i potvrde/dokaze o obezbijeđenom doprinosu drugih subjekata za projekat), trebate izvršiti on-line najkasnije do 15.04.2013. godine. Vrijedno je napomenuti da je Omladinska banka Živinice je u prošloj godini, kada je ujedno i osnovana odobrila  9 projekata, ukupne vrijednosti 27.159, 81 KM.
 
  Ukoliko želite da saznate nešto više o ovom programu ili imate dodatna pitanja,  možete direktno kontaktirati članove odbora Omladinske banke, a spisak članova možete pronaći na službenoj stranici Općine Živinice ili na  web stranici Omladinske banke, također nas možete pronaći putem društvene mreže, facebook./Jasmina Maslić/
 

Prošle godine Omladinska banka odobrila 9 projekata
 

Vaš komentar na članak: