Bliži se Nova godina pa je to prilika da maštoviti komunalci dekorišu gradove, kako bi na taj način uljepšali centralne dijelove naseljenih mjesta.Istina, ima gradova koji olako pređu datume na razmeđu godina, pa se ni po čemu ne bi  prepoznao dolazak svečanog trenutka, koji se dešava samo jednom u godini!

 Veoma lijep primjer dekoracije zapažamo u susjednom Lukavcu, koji već od 10.decembra ima neobičan sjaj. Okićene ulice raznim dekorativnim elementima, kao što su svjetlosne zavjese, pahuljice, fenjeri, zvijezde i drugi ukrasi uljepšali su ulice grada. Praznično ruho zadržaće se u Lukavcu sve do 20.januara iduće godine, pa će na taj način svečarski izgled grada osim Nove godine, dočekati i ispratiti i druge blagdane, kakvi su oba božića.

  Godišnje se za ukrase iz općinskog budžeta izdvoji oko 15 hiljada KM, ranije nabavljeni dekorativni elementi se čuvaju, pa je svake godine sve više ulica osvjetljeno i dekorisano, kako to priliči samo u mjesecima kada dočekujemo i ispraćamu odlazeću i dolazeću godinu! Ovo je primjer koji bi mogli slijediti i drugi gradovi! 

Novogodišnji dekor Lukavca-među najboljima u BiH
 

Vaš komentar na članak: