Danas je Izborni štab OS SBiH Živinice održao novi sastanak u proširenom sastavu, na kojem je analizirana manifestacija obilježavanja Svjetskog dana mladih, potom je uslijedila informacija o obavljenom žrijebanju stranaka za naredne izbore¸ načinu finasiranja izborne kampanje, te  donošenja programa održavanja predizbornih skupova i tribina po mjesnim zajednicama i gradu.

  Prisutni su odali priznanje veličanstvenom obilježavanju Svjetskog dana mladih 12.avgusta, kojem je prisustvovao predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SBiH dr.Haris Silajdžić. Posebno je važno za istaći da  je tom prilikom data podrška gradnji Centra udruženju djece ometene u razvoju „Vrati mi osmijeh“, kako bi i oni dobili potreban prostor za svoje aktivnosti.

  Prije dva dana obavljeno je žrijebanje političkih partija uoči predstojećih izbora 3. oktobra, o čemu je informaciju podnioi predsjednik OS SBiH Živinice Sead Taletović:

  „Naredni izbori na području općine Živinice organizovaće se na 80 biračkih mjesta, a na žrijebanju je učestvovala 31 politička partija za sve nivoe vlasti.Kao deseta stranka na žrijebanju SBiH će imati mjesta u 14 biračkih odbora na području općine Živinice.Preostaje da sve stranke do ponedjeljka, 23. avgusta dostave potrebne spiskove svojih članova za formiranje glasačkih odbora.Uz pomenuto, svaka stranka može odrediti po dva posmatrača za nadgledanje ispravnosti glasanja“, rekao je Taletović.

  Na sjednici Izbornog štaba u proširenom sastavu dogovoren je način finasiranja izborne kampanje.Značajan dio, prema  dogovoru u ovoj političkoj partiji, snosiće kandidati za razne nivoe vlasti, osim nezaposlenih, studenata i učenika!Na ovaj način u SBiH Živinice planiraju sakupiti oko 35 hiljada maraka.

   Važno je još istaći da će u narednih nekoliko dana biti urađen plan  održavanja predizbrnih skupova i tribina po mjesnim zajednicama, dok će centralni predizborni skup biti održan u BKC-u Živinice 26.septembra!/Š.G./

Rukovodstvo OS SBIH Živinice na sjednici

Samofinasiranje kandidata-značajna sredstva za kampanju
 

Vaš komentar na članak: