Novi prvaci općinskog takmičenja "Misli mine" postali su učenici Prve osnovne škole.Crveni križ BiH organizuje ovakva takmičenja na cijelom državnom prostoru, pa će Živiničane na kantonalnom takmičenju predstavljati tročlana ekipa Prve OŠ, u sastavu Seid Gušić, Antonela Krešić i Emina Suljić.

 Nakon pobjede nisu krili zadovoljstvo, a kapiten ekipe Seid Gušić hvali svoje članove ekipe i rukovodioca sekcije koji ih je pripremao nastavnika Avdu Memića.

 "Imam iskustvo kada su u pitanju ovakva takmičenja jer sam i prethodne dvije godine bio učesnik takmičenja.Nije mi mnogo vremena trebalo, kao ostalim članovima ekipe, samo sam ponovio gradivo.Fin je osjećaj biti prvak jer su to željele ekipe svih škola.Sada ćemo se još bolje pripremiti, kako bi i u Kalesiji, na kantonalnom takmičenju 4.decembra, bili pobjednici", kaže Gušić, inače odlični učenik osmog razreda.

  Antonela i Emina su učenice sedmog razreda i ovo im je prvi puta da učestvuju na takmičenju.Emina o tome kaže:

  "Bilo je treme, ali što je takmičenje više odmicalo  bilo je bolje i i sigurnije prezentiranje naučenog.U BiH ima mnogo mina i svi trebamo mnogo znati o tome.Za nagradu smo dobili po jedan USB od 2 GB i dobro će mi doći u radu s kompjuterom".

  Za razliku od Emine Antonela nema kompjuter, ali poznaje informatiku!

 "Učila sam u školi informatiku, ali se nadam da će mi roditelji kupiti kompjuter, tako da ću USB zadržati za sebe, kako bi me podsjećao na uspjeh u ovom takmičenju", objašnjava nam Antonela.

 Nastavnik razredne nastave Avdo Memić vodi odjeljenje trećeg razreda, ali mu je zadovoljstvo raditi i sa starijim đacima:

 "Bio sam nastavnik u nižim razredima Emini i Antoneli, tako da je zadovoljstvo raditi s njima, ali i Seidom, jer se radi o nadarenim učenicima, koji mnogo obećavaju, što su potvrdili i na takmičenju osvajanjem prvog mejsta.Nakon kraće pauze dobro ćemo se pripremiti za kantonalno prvenstvo u Kalesiji, da vidimo gdje nam je mjesto među više od 80 osnovnih škola ovog područja.U našim pripremama imaćemo punu podršku Crvenog križa Živinice i očekujemo novi uspjeh".

  Tako nam pričaju akteri pobjede na takmičenju o minama, čiji je cilj podizanje svijesti o opasnosti koje mogu prouzrokovati.Samo temeljitom edukacijom može se smanjiti mogućnost novih nesreća./Š.Gadžo/

Antonela, Seid i Emina sa nastavnikom Memićem

Vaš komentar na članak: