Predstavljeni kandidati iz reda mladih

Asocijacija mladih SDA Živinice, kao integrativni dio OO SDA, na ovim Općim izborima ima svoje predstavnike među kandidatim, a uz to radi se o pripadnicama ljepšeg pola.Riječ je o Melihi Aličić i Almi Hajdarević, koje su predstavljene na press konferenciji.

  Kandidat za skupštinu TK je  Meliha Aličić, uspješno je završila Behram begovu medresu, te na Filozofskom fakultetu u Tuzli apslovirala na odsjeku Pedagogija-psihologija.Evo još nekoliko zanimljivosti o ovoj mladoj budućoj profesorici:

  Meliha je završila niz edukativnih seminara na tematiku političkog  i društvenog djelovanja. Govori engleski jezika od završetka srednjeg obrazovanja  bila je uposlena  u osnovnom obrazovanju  kao nastavnica islamske vjeronauke, te vanjski saradnik u Domu za djecu bez roditelskog staranja u Tuzli, na poslovima pružanja  psihološke podrške i  kao duhovni terapeut u centru za rehbilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstanacama u Smolućoj.
 
  Alma Hajdarević je kandidat za zastupnički dom Parlamenta FBiH, profesorica je pedagogije, zaposlena kao pedagog u Osnovnoj školi Stupari.

  Svojim angažmanom kao član SDA mnogo doprinosi afirmaciji i edukaciji odnosno obrazovnom segmentu našeg društva, od organizacije i realizacije edukativnog sadržaja za djecu i mlade, kulturnih manifestacija i predavanja za žene na temu porodice.

  "Želimo naglasiti da je AM SDA najorganizovaniji politički podmladak na našoj opštini i da je prisutna tokom cijle godine svojim aktivnim humanitarnim i društveno političkim radom, a evo samo nekih od aktivnosti:

-Podjela novogodišnjih paketića za djecu u izbjegličkom naselju Karaula
-Humanitarna akcija i pomoć trinaestčlanoj porodici u Djedinju
-Obilježavanje svjetskog dana zdravlja pri cemu su građanima besplatno mjereni pritisak i sećer u krvi itd", istakla je Meliha Aličić.