Danas je održana press konferencija Podružnice HSP Živinice, na kojoj je ova politička partija predstavila svoj Program aktivnosti i kandidate za općinsko vijeće Živinice. Podršku kandidatima na lokalne izbore dali su članovi Županijskog vijeća Tuzle, među kojima je bio i Damjan Nišandžić, nosilac liste kandidata za OV Tuzla.

  Presicu je otvorio predsjednik Županijskog vijeća Tuzle Pejo Banović, koji je tom prilikom rekao:

 "Podružnica HSP BiH otvorena je u Živinicam prije nepuna tri mejseca i ovo je prvi izlazak na lokalne izbore. Mada je HSP najstarija na Balkanu, Podružnica u Živinicama je najmlađa. Iz Živinica na loklane izbore idu tri člana-Marija Grgić nosilac liste, Davor Jurić i Marijana Grgić i mislim da će polučiti dobar izborni rezultat. Naša stranka je multietnička partija građana i naroda BiH i otvorena je za sve ljude dobre volje, tako da imamo u Županijskoj organizaciji 25 odsto Bošnjaka", rekao je Banović.

 Novinare je sa programskim zadacima Podružnice HSP Živinice upoznala predsjednica i nositeljica liste kandidata za OV Živinice Marija Grgić:

 "Namamo namjeru  samo obezbijediti mandate, uposliti svoje bližnje i voditi brigu o redovnom primanju paušala. Želimo sve svoje kapacitete, znanje i iskustvo usmjeriti prema rješavanju problema na poljima od egzistencijalnog značaja.U saradnji sa svim političkim subjektima radićemo na oživljavanju privrede, upošljavanju mladih, koji masovno napuštaju našu domovinu, jer ovdje ne mogu da dođu do radnog mjesta. Želimo učiniti sve da našeg poljoprivrednog proizvođača potaknemo na veću proizvodnju, da radnicima koji već rade pomognemo tako da za taj rad dobiju adekvatnu platu, da socijalnim kategorijama obezbijedimo preživljavanje na dostojanstven način, da konstruišemo poreznu politiku, koja će bez suvišnih opterećenja za one koji rade obezbijedtit punjenje fondova neophodnih za funkcionisanje sistema".

 Programskim ciljevima ove politčke partije predviđeno je ukidanje PDV-a na osnovne životne namirnice, poboljšanje uvjeta zdravstvenog osiguranja, promjene u socijalnoj politici, usmjeravanje reusrsa za svaku vrstu pomoći u poljopirvrednoj proizvodnji, ustrojavanje porezne politike koja će omogućiti rasterećenje privrede i samostalnih privrednika, te obezbijediti punjenje fondova za funkcionisanje sistema, smanjenje komplikovanog i skupog adminstrativnog aparata i preusmjeravanje sredstava u porizvodnju i masovnije zaošljavanje u granama koje će svima donositi dohodak!/Š.G./

Kandidati za lokalne izbore s predsjednikom ŽV Tuzle Pejom Banovićem

Detalj sa današnje presice Podružnice HSP Živinice
 

Vaš komentar na članak: