Rukometaši Konjuha i poslije osmog kola ostali su neporaženi.Nerješen susret u Gradačcu podigao je optimizam u redove živiničkih rukometaša, istaknuto je danas na press konferenciji, organizovanoj u prostorijama kluba, pred subotnji meč protiv lidera na tabeli ekipe Čelika iz Zenice.

 
 "Ovo će biti jedna od naših najtežih utakmica, više na psihičkom planu, jer igramo protiv trenutno vodeće ekipe prvenstva. Nastojaćimo pred svaku utakmicu stvoriti pozitivnu atmosferu jer želimo pobijediti sve protivnike, a da li ćemo i pobijediti zavisi od više okolnoisti. Čelik je veliki protivnik, ali i mi smo pokazali da znamo igrati rukomet i uz ozbiljan pristup, koncentraciju i mnogo prolivenog znoja možemo pobijediti", rekao je trener Stolara Emirt Junuzović.
 
 Direktor Konjuha Jasmin Omerefendić je pozvao navijače da dođu u što većem broju i pomognu ekipi u postizanju još jedne važne pobjede:
 
 "Pred nama je 4.kolo proljetnog dijela prvenstva i učinićemo sve da dođemo do još jedne pobjede.Dešava nam se u posljednje vrijeme da igramo samo derbi utakmice, jer su to sve ekipe iz vrha. Prošle subote smo skinuli Gradačac sa vrha tabele, a sada je red da pobjedom skinemo i Čelika sa prvog mejsta, koji nam bježi 2 boda".
 
 Igrač Semir Memić je takođe optimista i kaže kako neće biti lako protiv opasnih Zeničana:
 
 "U našim redovima vlada optimizam, svi igrači su spremni, igraćemo pred punom dvoranom i uz veliko požrtvovanje, kako igramo u posljednje vrijeme, mislim da ni uspjeh neće izostati".
 
 Na presici KOnjuha oglasio se i vođa navijača Armije zmajeva, koji daju poseban efekat, kada je riječ o organizovanom navijanju.
 
 "Brojimo oko 300 članova i sve nas je više, tako da ćemo u subotu sportskim navijanjiem dati svoj doprinos još jednoj velikoj pobjedi. Sve bolje smo opremljeni navijačkim rekvizitima, pa će atmosfera u dvorani od samog početka biti pobjednička", rekao je Edin Goletić, predsjnik Udurženja Armije zmajeva.
 
 Utakmica između Konjuha i Čelika igra se u Gradskoj dvorani u Živinicama u subotu, 23.februara sa počeetkom u 19 sati./Š.Gadžo/
 

Memić, Omerefendić, Junuzović i Goletić na press konferenciji Konjuha
 

Vaš komentar na članak: