Danas je u Udruženju samostalnih privrednika općine Tuzla održana press konferencija povodom Sajma Agro-Eko-Etno market 2010.Ovaj sajam će se održati u subotu 03.jula na Sonom Trgu sa početkom u 10 sati.

  Predsjednik Udruženja samostalnih privrednika gospodin Enes Mustačević je na današnoj press konferenciji rekao da se ovom manifestacijom pokušava na jednom mjestu predstaviti svi proizvodi i prerađevine od domaće hrane, voća i povrća, mlijeka, sve što se u ruralnih dijelovima grada može proizvesti. Na Agro marketu će se predstaviti proizvodi kućne radinosti i tradicionalnih obrta, proizvođači i prerađivači poljoprivrednih proizvoda, voća i povrća, ljekovitog bilja, suvenira i rukotvorina, vina i rakija, mlijeka i mliječnih proizvoda, slastičarskih i pekarskih proizvoda, mesa i mesnih prerađevina.

   „Agro market 2010 je drugi po redu koji organizuje Udruženje samostalnih privrednika općine Tuzla. Na prošlom je bio veliki odziv građanstva i mi smo jako zadovoljni kako je sve proteklo. Na inicijativu građana je ustvari i organizovan ovaj drugi po redu Agro market. To se u velikim evropskim gradovima praktikuje već odavno. Zato ne vidim razloga zašto i Tuzla to ne bi slijedila. Očekujemo 100 izlagača sa različitim proizvodima. Očekujemo da će ovo također postati tradicija za grad Tuzlu“, kazao je Enes Mustačević.

  Neki od izlagača su se predstavili na današnoj press konferenciji. Između ostalih predstavili su se Osmanović Hidajet koji se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, zatim Mukić Nada  koja izrađuje suvenire u staklu i drvetu. Također su se predstavili Halilović Emina sa uzgojem domaćeg meda i Pilavdžić Enisa koja se bavi slikarstvom. Kabil Mirza se predstavio sa proizvodnjom hljeba i peciva dok se prisutnima obratio i direktor BOSPER-a Adnan Hodžić.

  Projekat je podržan od strane Regionalne razvojne agencije sjeveroistočne Bosne i Hercegovine “ Nerda “ kroz Credo projekat, Ministarstva okoliša i turizma F BiH te općine Tuzla. Izvršni producent Agro marketa je agencija Colosseum Tuzla.

Sa današnje press konferencije tuzlanskih poduzetnika
 

Vaš komentar na članak: