Danas je u RK Konjuh organizovana press konferencija pred subotnju prvenstvenu utakmicu Premijer lige BiH protiv Čelika iz Zenice. Poznato je od kolike je važnosti ovaj prvenstveni dvoboj, s obzirom da Čelik sa sarajevskom Bosnom zauzima čelnu poziciju na tabeli sa po 26 bodova i bez izgubljenih utakmica. Ekipa Konjuha je na 7.mjestu sa 16 bodova, pa bi tri boda protiv Čelika dobro došla za nastavak serije pobjeda.

 Novinarima su danas govorili sportski direktor KOnjuha Jasminko Omerefendić, šef stručnog štaba Emir Junuzović, rukometaši Elvis Brkić i Amer Zildžić, te predsjednik Skupštine navijača Armije zmajeva Maid Glavinić.

 Konjuhov trener Emir Junuzović je naglasio važnost subotnjeg meča protiv Čelika i rekao kako će to biti teška utakmica za obje ekipe:

 "Čelik je pokazao kvalitet, jer u prvih 10 kola još nije pretrpio poraz.I mi imamo kvalitet i želimo ponovo ostaviti Čelika bez bodova, kao u prošlom prvenstvenom susretu. Mislim da ćemo uz pomoć naše prekrasene publike uspjeti postići i četvrtu pobjedu u nizu, nakon što smo se u 10.kolu iz Maglaja vratili kao pobjednici. Do sada nas nije pratila sreća jer smo tri susreta u gostima poraženi po gol razlike, pa je došlo vrijeme da sreća bude i naš pratilac".

 Zanimljivo da je rukometaš Elvis Brkić prošlu sezonu igrao za Čelik,  a sada će biti najubojitije oružje trenera Junuzovića protiv Zeničana:

 "Čelik je jaka ekipa i moraćemo dati 200 odsto naših mogućnosti da bi došli do  pobjede i to neće biti nimalo lak zadatak. Moja je želja da se ponovi prošlogodišnji rezulata, kada sam bio na suprotnoj strani", rekao je Brkić.

 Amer Zildžić je takođe optimista, spreman je, kao i ostali rukometaši, dati sve od sebe za novu pobjedu, a tako razmišlja i Jasminko Omerefndić, koji kaže da je Čelik ekipa za prekretnicu i da bi pobjeda otvorila Stolarima put ka gornjem dijelu tabele.

 Navijači Armije zmajeva pozivaju i ostale ljubitelje rukometa da dođu u što većem broju i sportskim navijanjem doprinesu novoj pobjedi protiv opasnih Zeničana, rekao je Maid Glavinić./Š.G./

Učesnici press konferncije optimisti pred meč sa Čelikom
 

Vaš komentar na članak: