Na danas održanoj press konferenciji u Tuzli, najavljena je utakmica 8.kola A-2 lige između ekipa OKK „Sloboda“ Tuzla i KK „Živinice 78 Dino kafa“, koja se igra sutra u Mejdanu /21.januar/, sa početkom u 18 sati.

  Trener Hodžić, kao i igrači Džambić i Grošić, su izrazili optimizam pred ovaj meč nadajući se pobjedi, mada je respekt prema ekipi iz Živinica, trenutnom lideru na tabeli bio prisutan, što ovoj utakmici daje epitet derbi susreta.

  Pred sutrašnji meč u Tuzli trener KK Živinice 78 Dino kafa Mario Sović je istakao kako ima problema sa povrijeđenim igračima, ali da oni imaju dostojne zamjene:

  "U meču protiv Odžaka smo pokazali dva lica naše igre i kada smo zaigrali onako kako smo dogovorili naša pobjeda nije bila upitna. Utakmica protiv Slobode je za našu mladu ekipu novi test spremnosti i ukoliko želimo sačuvati prvo mjesto morali bi pobijediti veoma dobru ekipu iz Tuzle, čemu se svi nadamo".

Kvalifikacije za pionirsko prvenstvo BiH

  Na pressici u Tuzli najavljene su i utakmice kvalifikacija za državno prvenstvo u pionirskoj kategoriji, koje se igraju u dane 20., 21. i 22.01.2012.godine u organizaciji KK „Magic“ Tuzla – domaćina kvalifikacija.

  Raspored utakmica: petak, 20.01.12. u 12h   KK „Magic“ – KK „Salinas Falcons“; subota, 21.01.12.  u 17h  KK „Salinas Falcons“ – OKK „Sloboda“;  nedjelja, 22.01.12. u 15h   OKK „Sloboda“ – KK „Magic“.

 Mjesto odigravanja: SKPC „Mejdan“ – mala sala.

 

Sa današnje press konferencije u OKK Sloboda Tuzla
 

Vaš komentar na članak: