Na današnjoj press konferenciji RK Konjuh novinarima su pred 2.kolo doigravanja za Ligu 6 protiv Sloge iz Doboja govorili sportski direktor Jasmin Omerefendić, vođa navijača Armije zmajeva Denis Siočić i rukometaš Haris Begić. Prošle subote Konjuh je poražen u Gradačcu, pa u srijedu očekuju da će protiv Sloge popraviti utisak, o čemu je Omerefendić rekao:

 
  "Imali smo peh u Gradačcu jer nismo iskoristili 4 sedmerca, što nam se na kraju osvetilo, pa smo poraženi 2 gola razlike. Zato ćemo nastojati u srijedu protiv Sloge pružiti maksimum i uz pomoć naše vjerne publike slaviti prvu pobjedu.Nastavak prvenstva će biti naporan jer u roku od 30 dana igramo 10 utakmica i to srijedom i subotom. Ekipa je spremna i ono što će nam biti potrebno je maksimalna koncentracija igrača".
 
 Haris Begić je mišljenja da sve domaće utakmice treba dobiti, a i u gostima nastojati bar jednom biti neporažen:
 
 "To bi nam omogućilo plasman u SEHA ligu, što bi bio veliki uspjeh za naš klub i grad, ako znamo koliko su renomirene i evropski poznate ekipe u toj ligi.Svi igrači su zdravi i to je u ovom trenutku najvažnije".
 
 Vođa navijača Armije zmajeva Denis Siočić je optimista pred veliki meč protiv Sloge:
 
 "Treba znati da je Sloga aktuelni prvak BiH i biće teško.Zato i publika treba dati svoj doprinos, a to je sportskom i fer navijanju. Želimo dokazati da su sve ekipe dobro došle u Živinice i samo sportskim navijanjem ćemo doprinijeti uspjehu našeg Konjuha".
 
 Utakmica između Konjuha i Sloge igra se u srijedu, 8.maja u Gradskoj dvorani Živinice sa počekom u 20 sati./Š.G./
 

Sa današnje press konferencije RK Konjuh
 

Vaš komentar na članak: