Nakon finansijskog kraha, a potom izbora nove uprave prije dvije godine, OKK Sloboda Tuzla ponovo se vratila u Prvu ligu BiH Liga 12. Takmičenje počinje sutra pa je tim povodom danas u klupskim prostorijama Slobode održana press konferencija, na kojoj su novinarima govorili predsjednik Aid Berbić, šef stručnog štaba Damir Mulaomerović i igrač Nermin Hujdurović.

 Uprava Slobode u posljednje dvije godine uložila je mnogo napora da vrati stari sjaj ovom nekada poznatom sportskom kolektivu, o čemu je predsjednik Aid Berbić rekao:

 "Naš tim sada može odgovoriti svim zahtjevima, finasijski je stabilan i ima preko 60 igrača u raznim pogonima, koj se takmiče u tri lige.Takođe imamo ekipe za takmičenja u ligama mladih, što pokazuje da imamo velike zahtjeve i obaveze koje uspješno provodimo u djelo. Sutra ćemo u Mjedanu pokazati našu spremnost protiv Radnika iz Biječljine, s kojim imamo uspješnu sportsku saradnju. Predsatvnice ove ekipe prvi su nam čestiali plasman u Prvu ligu BiH.Želja nam je da budemo stabilan Prvoligaš i da Slobodi vratimo nekadašnji sjaj".

 Šef stručnog štaba Damir Mulaomerović, koji je ponikao u Slobodi, a slavu stekao širom Evrope igrajući za mnoge velike klubove, kao što su Real Madrid, Cibona, Efes Pilsen i Panatenaikos- sa kojim je osvojio prvenstvo Evrope. O spremnosti ekipe za takmičenja rekao je:

 "Zadovoljni smo zbog ulaska u u Ligu A-12, tako da će naš grad ponovo širiti pozitivnu energiju. Maksimalno smo se pripremili i igrači su vrlo uspješno odradili sve što je pred njih postavljeno. Kako smo se pripremili pokazaćemo sutra protiv Radnika iz Bijeljine  koji je među najboljim ekipama lige i isguran sam da će igrači ostaviti srce na terenu".

 Košarkaš Nermin Hujdurović je takođe optimista i nada se uspjehu:;

 "Napokon smo završili pripreme u trajanju od dva mjeseca, vrijedno smo radili i s nestrpljenjem očekujemo vrlo dobru ekipu Radnika".

 Tokom prelaznog roka OKK Sloboda je pojačana sa Kemalom Omerbašićem iz Odžaka, Brajanom Kukom iz SAD, Seadom Hadžifejzovićem i povratnikom Alenom Horozićem.

 Utakmica između OKK SLobode i Radnika iz Bijeljine igra se u subotu, 19.okatobra od 19 sati u Mejdanu.Ulazak je slobodan./Š.G./

Sa današnje press konferencije OKK Sloboda

Berbić i direktor filijale Union Banke Igor Trojak postpisali ugovor o sponzorstvu
 

Vaš komentar na članak: