Policijski službenici Federalne uprave policije podnijeli su Kantonalnom  tužilaštvu Travnik Službeni izvještaj protiv Z. B. rođenog 1957. godine u Jajcu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Lihvarstvo“ iz člana 298. Krivičnog zakona FBiH.

  Postoji osnov sumnje da je imenovani u periodu od 2004-2008. godine iskorištavao tešku finansijsku situaciju kod više lica na način da im je u nekoliko navrata posuđivao novac uz veliku kamatu, a s ciljem sticanja protupravne imovinske koristi.
Također, Kantonalnom tužilaštvu Travnik je podnesen i Službeni izvještaj protiv A. S. (1987) i J. D. (1989) obojica rođeni u Travniku, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Iznuda“ iz člana 295., a u vezi sa krivičnim djelom „Pokušaj“iz člana 28. KZ FBiH.

  Naime, postoji osnov sumnje da su imenovani krajem septembra mjeseca tekuće godine jednom licu iz Busovače  pokušali iznuditi novac u iznosu od 5.000,00 KM, a na ime povrata ranije otuđenog putničkog motornog vozila.
Od prijavljenih lica su uzeti iskazi, a potom su uz Službeni izvještaj predati nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje./FEDERALNA UPRAVA POLICIJE/

Vaš komentar na članak: