Vrhunski rezultati u borilačkim sportovima, koje postiže Senad Bašioć, član Kluba boraca Živinice, bio je razlog upriličenog dnašnjeg prijema ovog sportiste kod načelnika općine Živince mr.sci.Hasan Muratovića.Ovaj neustrašivi borac karijeru je započeo u kung fu sportu, ali se poslije opredjelio za mješovite borilačke vještine. Dva puta je bio državni prvak BiH, a osvajač je nekoliko medalja sa međunarodnih turnira.

 Na dnašnjem prijemu za ovog vrsnog sportistu načelnik Muratović je rekao:

 "Živincie su odavno poznate kao pravi rasadnik sportskih talenata i nama je drago da imamo takvih asova i u borilačkim sportovima, kakav je najnoviji primejr Senada Bašića. On naš grad i našu državu predstavlja na međunarodnim takmičenjima i mi ćemo mu biti podrška u budućnosti. Naša je želja da sportiste i sportske klubove nagrađujemo prema postignutim rezultatim, a ne da svi dobivaju jednaka sredstva, u zavisnosti od ranga u kojima se takmiče".

 Pomoć sportistima je dobro došla, jer je borilački sport uglavnom prepušten entuzijastima, koji su prepušteni da se sami snalaze, o čemu je Bašić rekao:

 "Ova podrška općine Živinice i načelnika Muratovića mi je od velikog značaja i biće mi vjertar u leđa u nastojanju da i dalje postižem dobre rezultate, jer već ovog vikenda nastupam u borbama u Sloveniji, gdje želim biti pobjedu".

 Trener Amer Pašić ističe velike sposobnosti mladog Bašića i kaže:

 "Senad je vrhunski borac, koji je na prvi turnir otišao sam sa ruksakom na leđima i donio zlatnu medalju iz Slovenije. On je svima u klubu primjer i mladi ga slijede. Imamo oko 60 članova i tradiciju dugu 16 godina, a pod novim imenom djelujemo od 14.novembra 2011.godine".

 Posljednjih godina Senad Bašić je u mješanim borilačkim vještinama tri puta izlazio na megdan najpoznatijim evropskim borcima i jednom je uspio pobijediti, što je bio veliki uspjeh. Ove borbe se vode u "kavezu", gdje je borcima sve dozvoljeno, a to iziskuje mnogo vještine i hrabrosti, kakvu ima i naš šampion i državni reprezentatviac Senad Bašić./Š.G./

Muratović i Bašić-podrška vrhunskim sportistima

 

Vaš komentar na članak: