Nogometaši Priluka počelli su prepreme za predstojeću sezonu Druge lige Federacije BiH, u kojoj se takmiče sa dosta uspjeha. Ekipa je pojačana poznatim nogometnim imenima, pa je i najboji strijelc Slavena u protekloj sezoni Mirza Salihović prešao u tim kraj jezera Modrac, a s njim je i Slobodin as Jogunčić, kao i još nekoliko poznatih imena.

 Trener i šef stručnog štaba i dalje je legenda nogometne lopte Dževad Šećerbegović, koji u ove tople dane kali ekipu za predstojeće velike borbe na sportskim terenima. Novost je i to da, za razliku od prethodnih sezona, Priluk ovoga pute neće svoje prvenstvene utakmice igrati u Živinicama, već na stadionu Svatovca u Poljicu. Poljičani dorađuju teren i svlačionice kako bi bili dobri domaćini i ugostili NK Priluk i mnoge ekipe Druge lige FBiH-Sjever.

 Na treći dan Bajrama, 10.avgusta, u Priluku će se održati treći memorijalni turnir posvećen šehidu odbrambeno oslobodilačkog rata Muhamedu Klapiću. Organizatori turnira pozivaju ljubitelje sporta i ekipe da se prijave do 9.avgusta-petak i obezbjede sebi učešće na turniru, za koji su predviđene vrijedne nagrade./Š.G./

NK Priluk  i Velež pred prijateljski proljetni meč u Blagaju kraj Mostara, kada je bilo 0:0

 

Vaš komentar na članak: