NK Priluk pod vođstvom trenera Naila Beširevića vrši posljednju fazu priprema pred  nastavak takmičarske sezone. U odnosu na jesenji dio prvenstva u 2.ligi TK, ekipu je pojačalo  nekoliko  novih igrača, među kojima su braća Osmanović – došli iz NK Rijeke Šerići i povratnici  Nedim Aličić , te Elvis i Emir Aljić.

   NK Priluk  je na stadionu Metalca odigrao dvije prijateljske utakmice.Prvu je izgubio od Husina rezultatom 1:2, dok su danas Prilučani bili bolji od Metalca.Pobijedili su 4:3, a naredne srijede i subote odigraće se nove prijateljske utakmice.

   «Pripreme smo kvalitetno obavili i po nama prvenstvo već može početi.Pripreme do 29.marta, kada počinje prvenstvo, obavićemo odigravanjem prijateljskih utakmica, gdje ćemo vidjeti koliko vrijede naša pojačanja, a već su pokazali da su dobri i da ćemo  i u nastavku prvenstva voditi glavnu riječ», kaže trener Nail Beširević, bivši istaknuti fudbaler tuzlanske Slobode.

   Jedan od glavnih aktivista u klubu i sponzor ekipe Ćazim Omić ističe da su uslovi za rad kluba  na nivou i da će sve biti još spremnije za derbi cijelog prvenstva:

  «Ekipa se uigrava, činimo sve da fudbalerima omogućimo solidne uslove za odigravanje utakmica.Prijateljske utakmice igramo na stadionu Metalca, jer je naš stadion Širana još blatnjav, nakon obilnih kiša.Već na startu igramo utakmicu svih utakmica, sa  našim starim rivalom ekipom Šerića i to na njihovom terenu.Mi smo spremni za utakmicu , idemo na pobjedu i osvajanje titule, koja će nas odvesti u Prvu ligu TK», optimista je Ćazim Omić.

   Utakmice između Rijeke i Priluka oduvijek su privlačile veliki broj gledalaca.Stadion u Šerićima sigurno će biti tijesan da primi sve koji bi željeli pogledati ovaj nogometni okršaj, koji podsjeća na utakmice Srajeva i Željezničara, ili nekada Slavena i Budućnosti iz Banovića./Š.Gadžo/

NK Priluk sa trenerom Beširevićem
 

Vaš komentar na članak: