Ovih ljetnih dana igraju se turniri u malom ili velikom nogometu na području većih mejsnih zajednica.Tako je minulog vikenda završen Memorijalni malonogometni turnir posvećen poginulom branitelju BiH iz ovog mjesta Muhamedu Klapiću.

 Pobjednik turnira je ekipa Libertas iz Banovića, koja je nakon 2:2 sa Kurtom iz Suhe, boljim izvođenjem penala stigla do pobjedničkog pehara.Osim pehara pobjednik turnira je dobitnik novčane nagrade u iznosu od 1 200 KM.Nakon završetka turnira predsjednik organizacionog odbora Muhamed Zukić je rekao:

 "Organizacija turnira i posjeta bili su na zavidnom nivou, a atmosfera tokom svih utakmica rijetko se viđa bilo gdje! Ako je bilo nekih grešaka nastojaćemo ih u narednom periodu otkloniti, jer nam je namjera da ovaj turnir preraste u tradiciju. Zahvaljujem se Mjesnoj zajednici Priluk i svim subjektima koji su pomogli da se održi ova sportska manifestacija u našem mjestu".

 Predsjednik MZ Priluk Nusret Avdihodžić uručio je pehar kapitenu pobjedničke ekipe iz Banovića, zahvalio se svim učesnicima turnira i pozvao ih da i iduće godine dođu na Memorijal posvećen Muhamedu Klapiću!

Vaš komentar na članak: