Maj je mjesec kada mnoge škole obilježavaju svoje praznike-Dan škola, pa je tako juče bilo u živiničkoj Gimnaziji. Na svečanosti priređenoj tim povodom održan je prigodan program, koji su izveli učenici škole, a o uspjesima je govorio direktor Gimnazije Tihomir Vasić. U kulturno-zabavnom dijelu programa su učestvovali hor, folklorna sekcija, školski bend, plesna grupa, a članovi recitatorske sekcije čitali nagrađene literarne radove učenice drugog razreda Amine Aljić.

 
 Gimnazija je i ove školske godine postigla značajne rezultate na učeničkim takmičenjima, koji stižu i do državnih prvenstava. Najboljim učenicima, ali i profesorima dodjeljene su zaslužene nagrade.  Najbolji učenici Gimnazije po razredima  su: prvi razred Naida Nuhanović I2, drugi Amina Aljić II3, treći Samir Halilčević III1 i četvrti Edina Ahmetović IV1.

 

  Za učenicu generacije progašena je maturantica Amila Brčaninović, koja se i na kraju osmoljetke prije 4 godine okitila ovim vrijednim priznanjem.

 
 Amila Brčaninović je je od samog početka školovanja iz nastavnih predmeta ocjenjivana samo peticama i nikada se još nije dogodila da je dobila nku manju ocjenu. Vrijedna je bila u raznim sekcijama i vanškolskim aktivnostima, što joj je, uz sve petice, pomoglo da bude proglašena učenicom generacije živiničke Gimnazije.

Osim petica Amila bila vrijedna u raznim školskim sekcijama
 

 Tokom školovanja u Gimnaziji Amila je učestvovala na mnogim takmičenja iz nastavnih predmeta, a veoma zapažene rezultate postigla je na takmičenjima iz matematike, fizike i informatike. Bila je predsjednica Vijeća učenika u školskoj 2011/2012. godini, predstavljala je školu na brojnim seminarima i takmičenjima na državnom nivou, od čega je vrijedno pomenuti: 
 
-BH-Telecom-ov projekat „Tehnološki napredak-ugodan život“, gdje je Gimnazija bila jedna od pobjednica i osvojila vrijednu računarsku donaciju,
 
-koordinator projekta „Ruka prijateljstva“, kojim je Gimnazija  na Sajmu kreditiranja u Sarajevu osvojila prvo mjesto i novčanu nagradu kojom su pripremili novogodišnju zabavu za štićenike Udruženja „Vrati mi osmijeh“.
 
 Uz to učesnica je međunarodnih smotri hora i folklora i volonter Crvenog križa.
 
 Kao učenici generacije menadžment  Gimnazije je Amili obezbijedio vrijedne nagrade:
-novčana nagrada općinskog načelnika
-novčana nagrada RMU „Dubrave“
-vaučer za 7-dnevno ljetovanje u Makarskoj, kojim je obezbijeđen prevoz i smještaj, od Turističke agencije „ELKE TURS“.
 
O svom uspjehu Amila Brčaninović nam je rekla:
 
 "Za moj uspjeh zaslužni su mnogi, prije svih profesori, koji su mi pomogli da lakše savladam predviđeno gradivo iz nastavnih predmeta, zahvaljuem se svojim drugovima u razreda, koji su takođe vrijedno radili i postigli velike rezultate. Veliko hvala i mojoj obitelji u kojoj sam uvijek imala veliku podršku u svemu što sam radila i što je na kraju dovelo do mog velikog uspjeha".
 
 Poslije ovih riječi jedino nam je još preostalo da Amili čestitamo i poželimo još mnogo uspjeha, te da bude "zlatna studentica" na Elektro-tehničkom fakultetu koji je odabrala studirati!/Š.G.-A.B./ 

Amila Brčaninović se zahvalila nakon proglašenja za učenicu generacije

Prve čestitke Amili od kolega iz razreda
 

Vaš komentar na članak: