Mehmed Hrnjić student je prve godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Jedan je od onih koji imaju malo ili nemaju nikako slobodnog vremena. Pored toga što je redovan student profesionalno se bavi i sportom, konkretnije borilačkim vještinama.

   Ono čime će mu predstojeći dani biti ispunjeni je snimanje filma u kome će i on imati ulogu.Sa Mehmedom smo razgovarali i saznali mnogo zanimljivih informacija i podataka o njemu.

    Prvo nam je pričao o njegovoj primarnoj dužnosti, fakultetu. „ Nekako pred sami kraj četvrtog razreda srednje škole javila mi se želja da upišem Pravni fakultet, kaže Mehmed. Završio sam srednju Medicinsku školu, mnogo njih je mislilo i očekivalo da ću nastaviti studirati Medicinu. Međutim, prevarili su se, moje želje su bile usmjerene u drugom pravcu. Prva želja mi se ispunila, primljen sam na fakultet,a sada je želja da uspješno dođem do diplome pravnika. Predpsotavljam da put neće biti lak, ali ću ja zato biti uporan.“ Kaže da vjeruje da će to biti  rezultat konstantnog učenja, dolaženja na predavanja i vježbe.
Baviti se borilačkim vještinama, profesionalno ili iz hobija, danas postaje trend. „ Ni sam ne znam kako sma došao na ideju da počnem trenirati Kung fu. A danas ne mogu zamisliti da prestanem s tim. Nekada ranije, još dok sam išao u osnovnu školu trenirao sam nogomet. Nije da mi se nije svidjelo nego je to jednostavno sport kojim se skoro svako bavi. Ja sam htio probati nešto novo, nešto s čime ću početi od nule. Do sada sam stekao zvanje Majstora Kung fu-a.“  Učestvovao je do sada na mnogobrojnim takmičenjima kako na kantonu tako i na nivou države. Da je zaista dobar u ovome što radi dokazuju i osvojena prva mjesta na takmičenjima. Mora se zadovoljiti zvanjem Majstora, zbog starosne dobi jer su takva pravila. Svakako se neće na ovome zaustaviti. Pored toga što ima svoje treninge i on je jedan od trenera, ima grupu mladih koji žele da se upoznaju sa ovom vrstom sporta. Zanimalo nas je da li je ovo tipično muški sport, Mehmed nam odgovori da u biti i jeste ali da ima i djevojaka u znatno manjem broju u odnose na muškarce.

  Ono čime će naredni dani i sedmice biti ispunjeni ovom mladom čovjeku je još jedan izazov. To je snimanje filma. „ Umjetnost, film, kome to nije zanimljivo?? I ovo je još nešto što mi privlači pažnju. Oduvijek me zanimalo kako to nastaje film. Sada ću konačni imati priliku upoznati se i sa tim. Još nešto mi je jako važno, to je prilika da upoznam nova lica i nove osobe, s kojima ću sklopiti prijateljstva. Riječ je o filmu koji će biti sniman na području Tuzlanskog kantona, i ima veze sa sportom kojim se bavim.“

   Kada dobro organiziraš i raspodijeliš vrijeme sve je moguće, Mehmedove su riječi.

  „ Nađem ja vremena i za društvo, i za pročitati neku neobaveznu knjigu.“

   Za sve uspjehe i rezultate sam se borio i izborio. Uz  čvrstu želju, dobru organizaciju vremena i podršku najbližih rezultati ne izostaju ni u kom pogledu i pravcu. Uveliko mu znači podrška roditelja, djeda i nene kao i prijatelja. Skromno i tiho, onako kako to velikani rade, kaza nam Mehmed da je on njihov ponos.

  Svakako, trebao bi biti i naš. Jedan je od rijetkih koji zna pravi način kako iskoristiti mladost i mogućnosti koje nam ona pruža./Merila Bedić/

Mehmed Hrnjić u ulozi trenera
 

Vaš komentar na članak: