Rukometaši Konjuha pod vođstvom trenera Damira Cipurkovića počeli su pripreme za  proljetni dio takmičenja u okviru Premijer lige BiH za rukometaše.Svi igrači su na okupu, osim Borisa Žarkovića, koji je napustio klub i najavio odlazak u Gradačac.

  «Igrači prve ekipe imali su  testiranje na Fakultetu za sport u Tuzli i to nakon prethodno obavljenog specijalističkog pregleda, tako da što se zdravlja tiče svi su spremni dati maksimum u nastavku prvenstva.Obavili smo sve potrebne predradnje za  početak priprema.Tako kondicione pripreme  obavljamo u jutarnjim satima na stadionu Tušanj u Tuzli, a uveče radimo u Gradskoj dvorani Živinice.Nastavljamo rad bez pojačanja, oslonili smo se na naš podmladak iz ekipe koja se takmiči u Prvoj ligi FBiH, gdje imamo nekoliko talentovanih rukometaša», ističe direktor Konjuha Emir Hadžiavdić.

  Sportski direktor  živiničkog Premijerligaša Jasminko Omerefendić najavljuje desetak prijateljskih utakmica prije početka proljetnog dijela prvenstva.

  «Već 13.januara u našoj dvorani dočekujemo Gradačac, a dva dana kasnije gostujemo kod Borca u Banja Luci.Do kraja ovog mjeseca još ćemo igrati po dvije utakmice s Lokomotivom Brčko, visočkom Bosnom i nastupićemo na turniru u Gračanici,  gdje smo ranijih godina imali zapažene rezultate», rekao nam je Omerefendić.

   Stolari su u jesenjem dijelu prvenstva zauzeli peto mjesto na tabeli, a u nastavku planiraju stići do treće pozicije, kako bi se ponovo izborili za evropska natjecanja.Zato su pripreme počeli još 26.decembra prošle godine, intenzivno rade dva puta dnevno i nadaju se ostvariti postavljene  zadatke!/Š.G./

Vaš komentar na članak: