Općinski sud Živinice prihvatio je prijedlog tuzlanskog Županijskog tužiteljstva i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Mirsada Baručića (1958) u Gornjim Dubravama, općina Živinice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelom krivotvorenja isprava.

   Baručića su 12. januara uhitili pripadnici MUP-a TŽ i predali ga u nadležnost tužitelja koji je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage ispitao osumnjičenog i stavio prijedlog za određivanje pritvora prema istom.Postoji osnovana sumnja da je Baručić od septembra 2008. godine do januara 2011. godine za više osoba izrađivao i prodavao krivotvorene isprave prometnih dozvola, fakultetskih diploma i drugih dokumenata.

  Tijekom pretresa njegove obiteljske kuće kod Baručića je pronađena veća količina krivotvorenih pečata različitih javnih institucija iz Bosne i Hercegovine, prijavni, upisni listovi i nastavni programi nekih visokoškolskih ustanova iz BiH, zbog čega postoji osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava u sticaju s kaznenim djelom pripremanje kaznenog djela./Đuro Škondrić/

Vaš komentar na članak: