Živinice su poznate po dobrim doktorima, profesorima, stručnjacima raznih zanimanja, ali i pravnicima, koji su u posljdnje vrijeme sve traženiji. Među njima je i naša sugrađanka Gordana Tadić, čija je karijera, nakon završetka Pravnog fakulteta u Sarajevu 1985.godine, napredovala iz godine u godinu, da bi je prije 5 dana, prilikom imenovanja nosilaca pravosudnih funkcija, Visoko Sudsko i Tužilačko Vijeće imenovalo za tužitelja Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

 Stručnost, znanje i iskustvo, te neupitna i dokazana etabliranost tokom krijere na niz složenih zadataka, mogu joj biti od velike koristi u percepciji veoma složenog stanja po pitanju mnogih predmeta kojim će se baviti, a da kriminala ima na raznim nivoima u to ne treba sumnjati! Kadrovi pravne struke, poput Gordane Tadić, pravi su izbor za tužitelja Tužilaštva BiH.

 U biografiji Gordane Tadić stoji da je po završetku fakultetskog obrazovanja obnašala slijedeće dužnosti i funkcije: Od 1985. do 1996. godine  samostalni pravni referent u Rudniku Mrkog Uglja Đurđevik, 1996. do 2003. godine zamjenik Općinskog tužitelja u Općinskom Tužiteljstvu Živinice, 2003. do 2012. godine, nakon reforme pravosuđa u Bosni i Hercegovini, obnaša funkciju kantonalnog tužitelja Tužilaštva Tuzlanskog Kantona na odjelu za privredni kriminal i korupciju, 2012. godine, prema odluci Visokog Sudskog i Tužiteljskog Vijeća, obavlja funkciju zamjenika glavnog tužitelja u Kantonalnom tužiteljstvu Tuzlanskog Kantona.

 Prilikom izbora za  tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić je izjavila:

 "Nastojaću kao i do sada, obavljati poslove prema važećim zakonima i tako opravdati povjerenje koje mi je dato imenovanjem na ovu visoku fukciju u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine"./Š.G./

Gordana Tadić-nova uluga u Tužiteljstvu BiH

 

Vaš komentar na članak: