Na svečanom obilježavanju 80 godina postojanja i rada Prve osnovne škole Živinice, uz prisustvo učenika, roditelja, prosvjetnih radnika, građana i gostiju, uručena su priznanja najboljim sekcijama ove škole. Posebno dirljiv trenutak je bio uručenje priznanja dugogodišnjem nastavniku i direktoru Prve osnovne škole Živinice, Mirzi Zukanoviću, koji je ove godine otišao u zasluženu mirovinu.

  Svoj radni vijek proveo je na raznim dužnostima u onovnom školstvu živiničke općine. Mirza Zukanović je započeo radnu karijeru prosvjetara u Osnovnoj školi Gračanica  16.decembra 1971.godine, gdje ostaje do početka naredne školske godine, kada prelazi na rad u tadašnju OŠ Vladimir Nazor-današnja Prva osnovna škola Živinice. Osim predmetnog nastavnika istorije i geografije Mirza Zukanović je proveo dva mandata kao direktor osnovnih škola u Donjoj Višći i Prvoj OŠ Živinice, nakon čega je izabran za pomoćnika direktora ove škole i na tom poslu posljednje dvije godine ostao je do penzionisanja.Tokom dugogodišnjeg rada dao je značajan doprinos razvoju školstva na živiničkoj općini, a Prva osnovna škola pod njegovom upravom uvijek je proglašavana za jednu od najboljih osnovnih škola, u konkurenciji od 86 javnih odgojno-obrazovnih ustanova na područja Tuzlanskog kantona.

  Priznanja su uručena i nekolicini zaslužnih uposlenika ove odgojno obrazovne ustanove kao i pojedincima, ustanovama i institucijama koje su pružale svesrdnu podršku u uspješnom radu Prve osnovne škole Živinice. Među nagrađenima je i Radio televizija Živinice koja je od svog osnivanja kroz svoj program afirmisala misiju obrazovanja i odgoja koju provode uposlenici u Prvoj osnovnoj školi Živinice./Nihad Kovačević/

Mirza Zukanović i Avdo Memić na svečanoj dodjeli priznanja

 

Vaš komentar na članak: