Bill Nichols stručnjak sa preko 30 godina međunarodnog iskustva i voditelj studija odnosa s javnošću i marketinga na “Bucks New University” u Velikoj Britaniji jedan je od ovogodišnjih predavača na PROACTIVE-u 2013, regionalnoj edukativnoj konferenciji o odnosima s javnošću.

 
  Međunarodno iskustvo u marketing i PR-u sticao je radeći u Francuskoj, Indiji, Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji. Trenutno je angažiran kao savjetnik jednog od vodećih britanskih pravnih društava, te kao savjetnik za strategiju razvoja tri agencije za odnose s javnošću i jedne bliskoistočne vlade na području upravljanja ugledom.
  Na PROACTIVE-u, koji se ove godine održava od 23. do 25. maja na Kozari, govoriće o PR trendovima, promjenama koje se dešavaju u ovoj profesiji, a koje će sigurno uticati i na razvoj biznisa. 
 
  “Drago nam je da je jedan od predavača 9. PROACTIVE-a Bill Nichols, svjetski priznati stručnjak sa dugogodišnjim iskustvom u strateškoj komunikaciji i upravljanju odnosima. Vjerujemo da će učesnicima biti zanimljivo da čuju u kojem pravcu se PR profesija razvija u svijetu, te u kojim oblastima se trebaju dodatno edukovati kako bi svoje sposobnosti unaprijedili i pripremili se na nove izazove. Pored svjetskih iskustava učesnici će imati priliku da slušaju najbolje PR stručnjake iz regije koji će kroz lične primjere govoriti o sopstvenim iskustvima, a sve u cilju da učesnici PROACTIVE-a dobiju primjenjivo znanje koje će moći nakon konferencije koristiti u svom svakodnevnom radu”, istakao je Dragan Močević /slika na naslovnici/, generalni direktor agencije PRIME Communications.
 
  Na ovogodišnjem PROACTIVE-u, koji organizuje agencija PRIME Communications, predavaće dr Dejan Verčić – profesor na Fakultetu društvenih nauka u Ljubljani, Brane Gruban, regionalni stručnjak sa preko 40 godina iskustva, Ivona Janjić – direktorica projekata u marketingu Agrokora,  dr Bora Miljanović – generalni direktor agencije Represent Communications, Dragana Đermanović – vlasnica agencije PR Pepper i internacionalni online praktičar i predavač, te mnogi drugi. 
 

Vaš komentar na članak: