Zadovoljstvo nam je pozvati Vas da uzmete učešće u akciji čišćenja Bosne i Hercegovine, najvećoj akciji u historiji BiH posvećenoj čišćenju ilegalnih deponija smeća u jednom danu.

  Akciju čišćenja Let’s Do It Estonia 2008 uspješno su realizovali Estonci sa učešćem 50.000 volontera, a 2010. Slovenci sa notiranim učešćem 270.000 volontera. Na osnovu iskustava iz Estonije i Slovenije, ovu aktivnost uspješno je provelo još 17 zemalja u svijetu.

  Ove godine provodi se globalna akcija čišćenja cijele planete pod nazivom Let’s Do It World (www.letsdoitworld.org). S ciljem davanja podrške globalnoj inicijativi čišćenja planete, Udruženje građana "Ruke" odlučilo je organizovati akciju na nivou Bosne i Hercegovine. Više od 20.000 mladih već su dali značajnu podršku akciji kao i javni TV servisi, pisani mediji te ugledne osobe iz javnog i poslovnog života. Ciljevi akcije su ambiciozni ali ostvarivi:

    * Skupiti najmanje 100.000 volontera koji će učestvovati u akciji
    * Stvoriti prvi državni registar svih ilegalnih deponija smeća
    * Ukloniti iz prirodnog okruženja najmanje 20.000 tona smeća
    * Podići svijest i edukovati javnost o zaštiti životne sredine i okoliša

  Da bi akcija u BiH uspjela, ključna karika su volonteri na opštinskom nivou. Ohrabrujemo Vas da budete dio historije – dio rješenja. Sa svakom očišćenom ulicom, parkom i gradom, poslaćemo poruku da je čistoća, zdravlje i dobrobit svih ljudi u BiH, kao i u čitavom svijetu, u našim vlastitim rukama.

  Molimo Vas da zvanično izrazite interes za učešćem i dođete na prezentaciju 25. Maja u 12.30h koja će biti odrzana u amfiteatru Mješovite srednje škole Živinice. Ovo je prvo okupljanje u Živinicama. Cilj je predstavljanje projekta i podizanje ekološke svijesti kod svakog pojedinca./S.Nikić/

Treba li nam ovakva BiH ??
 

Vaš komentar na članak: