Ovog vikenda u Gradskoj dvorani nema spotskih dešavanja, ali je danas poslije podne od 17 sati ovo sportsko zdanje bilo ispunjeno kao na rukometnom derbiju Konjuha.Najavljena promocija knjige Fatme Bulić, djevojčice VII razreda Osnovne škole Donje Dubrave i članice Centra za djecu s posebnim potrebama vratimi mi osmijeh, privukla je veliku pažnju Živiničana.

 Direktorica Gradske biblioteke Nizama Đug govorila je okupljenima na promociji kako je došlo do realizacije ideje o štampanju Fatmine knjige:

 "Jednog dana Fatma je došla s majkom u biblioteku da posudi knjigu na čitanje, a usput je pokazala kako i ona ima mnogo lijepih pjesama i priča. Upoznala  nas je sa svojim stvaralaštvom i rado smo pokrenuli iniciiativu da joj pomognemo, kako da dođe do svoje prve knjige.uz pomoć osnovnih i srednjih škola, opštine i drugih ustanova evo danas je njena  zbrka pjesama "Osmijeh mi vrati" udgeladla svjetlost dana".

  Suada Omić, predsjednica Centra za djecu s posebnim potrebama je istakla da je Fatma član ovog Udruženja od prvog dana i da se raduje što joj se ovaj san ostvario, ali da će ona napisati još mnogo knjiga. I Jasmina Krivošija, predjednica Koraka nade iz Tuzle je uputila čestiku mladoj Fatmi i poželjela joj još mnogo lijepih pjesama.

 "Drago mi je što sam imala toliku podršku i što je ova moja prva knjiga izašla iz štampe.Koristim ovu priliku da se zahvalim svima koji su bili uz mene, kao i svim posjeticima moje promocije", rekla je Fatma Bulić.

 Osim autora, pjesme iz zbirke pjesama "Osmijeh mi varati" čitale su Lamija Klopić i Amira Jagodić, a još su promociju upotpunili talentovana interperetatorka Ilma Mahmutbegović i dramska sekcija Gimnazije sa popularnom Audicijom./Š.G./

Fatmi se ispunio san izlaskom njene prve knjige

Velika podrška prisutnih u Gradskoj dvorani
 

Vaš komentar na članak: