Večeras je u Plavoj sali BKC Živinice promovisana kniga Fikrete Selimović, pod naslovom "Kao nekad". Ovo je treća knjiga nastavnice Bosanskog jezika u Drugoj osnovnoj školi u Živinicama. Prvjenac "Moje tišine" je izašao iz štampe 1997, a druga knjiga 2008.godine.

 Izdavač knjige pjesama  "Kao nekad" je Bosanska riječ iz Tuzle, dok su recenzenti bili Alma Omeragić i Zejćir Hasić.

 Večerašnji uvod u promociju pripao je djvojčicama VI-d razreda Druge osnovne škole Amili Begović i Almi Maslić, koje su čitale pjesme nove knjige autorice Fikrete Selimović.

 "Pisala sam o poslijeratnoj tematici, vremenu poremećenih vrijednosti, nikakvih međuljudskih odnosa, na koje ne mogu ostati ravnodušna.Ljudi gledaju u tebe, ne vide te, pričaju jedno, a iza leđa hiljadito. Osjećam da je tehničkim dostignućima sve podređeno, kao  i jagmi za prestižom, zanemarujući jedni druge", rekla je autorica knjige "Kao nekad" Fikreta Selimović

 O knjizi su biranim riječima govorili Alma Omeragić, Zejćir Hasić i Šimo Ešić, takođe jedan od promotora najnovijeg izdanja:

 "Pjesnikinja Fikreta je ovim izdanjem iskazala svoj mladalački duh stvaralaštva.Riječ je o izuzetno skromnoj osobi, koja nije htjela doći na vlastiu promociju knjige na Sajmu u Sarajevu, tako da smo to učinjeno od strane naše izdavačke kuće. Knjiga je nastala iz duše, iskreno i ispisala je sam život onakav kakav jeste. Ne samo da osjeća život, već ga lijepo zna kazati u stihovima, gdje do izražaja dolazi njena stručnost i iskustvo, pa i čitaoci tako mogu proniknuti u bit autoričine riječi", istakao je promotor-pjesnik Šimo Ešić./Š.G./

Promotor knjige Šimo Ešić

Posjetioci s pažnjom pratili promociju

Autorica Fikreta Selimović
 

Vaš komentar na članak: