Iz dana u dan pjačavju se preizborne aktivnosti politički h partija pa je tako večeras održano više promotivnih skupova, a jedan od njih je bio u Donjoj Lukavici, gdje su velikom broju mještana predstavljeni kandidati za predstojeće izbore.

   Kao što to po tradiciji biva aktisti ove političke partije pripremili su roštilj i djelili sendviće, sokove i druge napitke, a mljekara Noćko predstavila je svoje proizvode, prerađevine od mlijeka.

   Predsjednik NS Radom za boljitak Tuzlanskog kantona Mersed Šerifović se zahvalio građanima na dolasku na promotivni skup, kako bi ih upoznao sa programskim zadacima političke partije:

  „Glad, nezaposlenost i neimaština nas okružuju, a naša zemlja i svi mi u njoj nemamo pravo na siromaštvo.Dosadašnju praksu vladanja narodima nacionalnim podjelama moramo promijeniti, naše rukovodstvo vjeruje u ovu zemlju i vas i znamo da zajedno s vama to možemo promijeniti i konacno početi graditi boljitak građanima Bosne i Hercegovine.Država mora omogućiti povoljan okvir za razvoj poduzetništva, što će potaknuti ekonomski rast i stvoriti socijalno-ekonomsko-pravno okruženje pogodno za razvoj poslovanja.Politika treba stvoriti one uslove koji omogućavaju razvoj poljoprivredi u punom njenom kapacitetu. U tom pogledu potrebno je preispitati ugovore o slobodnoj trgovini i izbalansirati ih u odnosu na premiranje u oblasti poljoprivrede.Narodna stranka Radom za boljitak u potpunosti podržava rad Udruženja poljoprivrednika u Bosni i Hercegovini“.

   Predsjednik NS Radom za boljitak Živinice Anto Tadić je pozdravio prisutne i predstavio je mještanima kandidate za razne nivoe vlasti, o čijem će mandatu odlučivati građani 3.oktobra.

  „Plava revolucija i Narodna stranka Radom za boljitak kreirala je program za naredni mandatni  period pod nazivom“Ekonomija, ekonomija, ekonomija“, u kojem su razrađene metode za zaposlenje oko 100 hiljada novih radnika“, rekao je Tadić.

   Mještanin   Samir Kamenjaković, doktor rentgenolog,  kandidat je za Skupštinu TK i govorio je o potrebi uređenja oblasti zdravstvene zaštite građana:

   „Samo bogata država može na adekvatan način omogućiti socijalno-zdravstvenu zaštitu svojih građana. Dinamično i uspješno u funkciji je odgovorne i uspješne socijalne politike države i zato je politika pune zaposlenosti najbolja socijalna politika.
Ovaj put nemamo pravo na grešku  i zato 3.oktobra izađite na izbore i glasajte za Narodnu stranku Radom za boljitak, kako bismo zajedno osigurali naš budući boljitak. Javno i privatno zdravstvo mora osigurati primarnu zdravstvenu zaštitu svakog
gradanina u Bosni i Hercegovini, a koja će se u potpunosti finansirati iz fondova i
budžetskih sredstava.“

   Dr.Zaim Mušanović je kandidat za zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH i prisutnima je na skupu u D.Lukavici obećao da će  učiniti sve kako bi zacrtani projekti političke partije NS Radom za boljitak bili uspješno realizovani.

    „Zaštitom domaće proizvodnje moguće je sačuvati 9 milijardi KM , koje se svake godine poklanjaju drugim zemljama iz kojih uvozimo ono što i sami možemo proizvesti.Poljoprivreda mora biti jedna od osnovnih grana razvoja, a da bi to bila svake godine izdvojili bi poticajnih sredstava jednu milijardu KM“, rekao je Mušanović.

    U D.Lukavici aktivisti ove političke partija organizovali su potpisivanje peticije građana o zaštiti domaće proizvodnje. Na području TK potpise podrške dalo je oko 15 hiljada građana, a na području općine Živinice  tri hiljade!/Š.Gadžo/

Pripreme u Živinicama pred polazak auto karavana za Lukavicu

Auto karavan stiže na odredište

Kandidati i aktivisti stranke sa predsjednikom Šerifovićem
 

Vaš komentar na članak: