Sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona, na kojoj se trebalo danas raspravljati o gorućim pitanjima života stanovnika tuzlanskog kantona, ostala je u sjeni protesta studenata i radnika preduzeća „Šume TK Kladanj“.

 Prije zakazanog početka sjednice i prije studenata, ispred zgrade BKC-a okupili su se radnici JP "Šume TK" Kladanj. Oni su došli da izraze svoje negodovanje zbog donošenja Zakona o proglašenju dijela područja planine Konjuh Zaštićenim pejzažom „Konjuh“, čije je razmatranje danas na dnevnom redu Skupštine TK.Podsjećamo da je ova tačka dnevnog reda bil i na sjednici Općinskog vijeća Živinice i da je odbijena.Radnici šumarstva smatraju da im se tim Zakonom “oduzima hljeb”.

  Poslanici u Skupštini Tuzlanskog kantona na sjednici su usvojili Dnevni red. A usvajanje Strategije razvoja Tuzlanskog kantona, Informacije o uticaju ekonomske krize na Tuzlanski kanton, Strategije zapošljavanja na TK od 2009-2013. godine, Proglašenje Konjuha zaštićenim pejzažom, kao i usvajanje nacrta Zakona o unutrašnjim poslovima TK moraće da čeka nastavak sjednice.

Vaš komentar na članak: