Danas u 12,05 sati povorka radnika Konjuha i građana koji su ih podržala krenula je ulicama grada ispred Druge osnovne škole u Živinicama. Mirna povorka opremljena transparentima kretla se Drugom ulicom, Ulicom Alije Izetbegovića, 25.novembrom do odredišta ispred nekadašnjeg hotela Konjuh. Tu se okupljenima obratio Denis Šišić, koji je rekao kako su se ovdje zaustavili pred porušenim hotelom, kako istu sudbinu ne bi doživjela firma Konjuh, kojoj se ne želi pomoći da pokrene proizvodnju.

 "Tu su radiuli naši roditelji i zato želimo da se omogući Konjuhu nastavak proizvodnje, kako bi ovdje bilo mjesta i za mlade koji dolaze", rekao je Šišić.

 Najmlađa učesnica protestne šetenje Belma Džinić je pročitala pismo podrške radnicima KOnjuha, a predsjednik Sindiklanog odbora Mevludin Trakić je rekao:

 "Hvala svima koji su došli da nas podrže u nastojanjima da pokrenemo proizvodnju. Ovo je za mene težak dan, borimo se duže vremena i neka vide političari da radnici Konjuha nisu ostavljeni i da imamo podršku svih struktura naših građana i još jednom se zahvaljujem na ovoj velikoj i dostojanstvenoj  podršci. Mi i dalje ostajemo u šatorim i istrajaćemo do konačne pobjede".

 Nakon obraćanja Trakića pristupilo se potpisivanju peticije građana naporima radnika Konjuha za pokretanje proizvodnje./Š.G./

Mirni protesti radnika Konjuha i građana Živinica

Pismo podrške najmlađe učesnice protestne šetnje Belme Džinić

Na platou bivšeg hotela Konjuh

Potpisivanje peticije podrške radnicima Konjuha
 

Vaš komentar na članak: