Gradski stadion Živinice.Gledalaca: 550.Sudija:Tarik Kečo (Sarajevo) 8.Pomoćnici:Enes Džozić (Sarajevo) i Marko Petrić (Odžak).Delegat:Suad Meco (Visoko).Žuti kartoni:Mujanović i Omerkić(Slaven), Smajlagić, Mušedinović i Pejazetović (Krajišnik).Igrač utakice:Ismar Pojskić (Krajišnik) 8.

   SLAVEN: Lačić 6, Mahmutović 6, Borogovac 6, Mujanović 6,5, Omerkić 7, Mirza Salihović 6 (46.Šećerović 6,5), Mulavdić 6 (70.Dedić), Zoletić 6,5, (80. Mujkić) Trumić 6,5 , Mirnes Salihović 7, Herić 6,5 .Trener:Munever Krajišnik.

  KRAJIŠNIK:Pojskić 8, Kahrimanović 6,5, Sarajlija 6, Smajlagić 6, Bekanović 7, Dedić 7, Bajrić 6, Mušedinović 7 (75. E.Šabić), S.Šabić 6,5, Pajazetović 6,5 (60.Porčić 6) i Dujmović 7.Trener:Kemal Hafizović.

  Trener Živiničana Munever Krajišnik nije uspio otključati začaranu mrežu imenjaka iz Velike Kladuše.Utakmicu 3.kola Slaven i Krajišnik su ponovili, jer je nakon prvog poluvremena prve utakmice nevrijeme bio razlog da se utakmica nije mogla nastaviti.U ponovljenoj utakmici više sreće imali su Krajišnici iz Velike Kladuše, koji su napustili Živinice neporaženi.

   Gosti su prvi zaprijetili već u 7.minuti, kada  su razmjenom kombinacija Samir Šabić i Edin Bajrić stigli do gola domaćina, ali su akciju nespretno završili.Domaći su imali više prilika za postizanje gola u prvom dijelu, ali su  Mirza Salihović jednom i njegov brat Mirnes dva puta  propustili prilike da zatresu protivničku mrežu.Mirnes Salihović je u 37.minuti bio blizu postizanja gola, ali je njegov šut glavom zaustavila stativa.

  Ako je prvi dio prtokao u izjednačenoj igri, drugo poluvrijeme u potpunosti pripada domaćinima, ali mreža se niti jednom nije zatrresla.Čak se okvir gola dva puta uzdrmao:prvi puta u 46.minuti Šećerović nabacuje idealnu loptu pred gol Krajišnika, ali Mirnesov udarac završava na prečki.I Šećerović je vrlo dobro šutirao u 80.minuti, ali je njegova «bomba» sa 14 metara pogodila desnu golmanovu stativu.Do kraja utakmice redale su se šanse pred golom Ismar  Pojskića, koji je mnoge udarce odbranio, a one koje nije stigao uhvatiti otišle su pored gola.Priliku da zatresu mrežu gostiju  još su imali Hrnjić i Mirnes Salihović, ali mreža Pojskića kao da je bila začarana.Gosti su imali više sreće i zasluženo nose bod u Veliku Kladušu./Š.Gadžo/

Šansa Asmira Hrnjića završila preko gola

Prečka zaustavlja gol Krajišnika
 

Vaš komentar na članak: