Igrano na Gradskom stadionu u Živinicama.Gledalaca: 200.Sudija:Irfan Peljto. Pomoćnici: Moamer Čaušević i Muhamed Bogilović.Delegat: Mehmed Varupa.Žuti kartoni:Trumić, Aličić i Salihović Slaven, Joksimović Omladinac.Strijelci: 1:0 Trumić 32.min.Igrač utakmice: Nermin Hodžić 8.Rezultat:Slaven Živinice-Omladinac Mionica 1:0.

   SLAVEN:Baščelić 8,  Hodžić 8,  Omerkić 8, Mujanović 8, Zoletić 7 (69.Edin Softić 7), Borogovac 8,  Mulavdić 8,  Sprečaković 8 (46. Aličić 7), Trumić 8, Eldin Softić 8 i Tomić 7 (46.Salihović 7). Trener: Adi Subašić.

   OMLADINAC:Bilajac 7, Hasanović 6, Husejnagić 6, Joksimović  7, Agatić 7, N.Huseinbašić 6, A.Huseinbašić 6, Suljić 6 (75.Zonić-), Bratanović 6, Omeragić 6 (70.Ahmetović 6) i Rahmanović 6 (62. Murselović 6).Trener:Fuad Grbešić.

ZNAČAJNA POBJEDA NA OTVARANJU SEZONE

U okviru prvog kola Prve lige FBiH danas je Slaven na svom stadionu postigao značajnu pobjedu protiv Omladinca iz Mionice.Jedini gol za Slaven postigao je solo akcijom Eldin Trumić u 32. minuti.Poslije utakmice trener domaćih Adi Subašić /slika na naslovnici/ je izjavio:

   „Svaki početak je težak, bez obzira ko je protivnik.Mada smo stari znaci nije bilo lako jer su i gosti pokazali da su kvalitetna ekipa.Presudila je veća borbenost naših igrača, željeli su tu pobjedu i uspjeli su u tome.Uslovi za igru bili su veoma teški, vrijeme sparno i stiče se utisak da je to bio za oba tima  veliki protivnik.Šansi je bilo na obje strane, ali mi smo imali više sreće i zasluženo smo pobijedili, što  je  veoma bitno na otvaranju prvenstvene sezone.Koristim ovu priliku da igračima čestitam na uspjehu“.

  Strijelac pobjedonosnog gola za Slaven Eldin Trumić je zadovoljna svojim učinkom, ali i cijele ekipe:

  „Bilo je teško igrati po ovako  sparnom vremenu, radujem se prvoj pobjedi, u kojoj smo svi pružili maksimum i najvažnije je da smo osvojili bodove.Dobro je takođe što  sam sezonu započeo golom i nadam se da će ih biti još i više“!

      Naredno kolo Slaven gostuje u Orašju, gdje su uslovi za igru odlični i sudeći prema onome što su pokazali danas nadajmo se da će   ostvariti povoljan rezultat!/Š.G./

NK Slaven-uknjižili bodove na startu
 

Vaš komentar na članak: