Gradski stadion Živinice.Gledalaca: 500.Sudija:Salem Kundo (Goražde) 7.Pomoćnici:Ilija Matošević (Usora) i Haris Baković (Sarajevo).Delegat:Miro Pandžić (Sarajevo).Strijelci:Mirnes Salihović (46).Crveni karton:Mehmed Baščelić /Slaven).Žuti kartoni:Mulavdić i Dedić (Slaven), Bakula, Kraljević, Karačić, Čužić i Galić (Posušje).Igrač utakice:Mirnes Salihović (Slaven) 8.

   SLAVEN:Baščelić – (40. Lačić 7), Mahmutović 7 ( 75.Dedić – ), Borogovac 7, Mujanović 7,5, Omerkić 8, Mirza Salihović 7,5, Mulavdić 6,5, Zoletić 7,5, Trumić 6,5 ( 70.Šećerović 7), Mirnes Salihović 8, Herić 7,5 .Trener:Munever Krajišnik.

   POSUŠJE:Soldo 7, Čorić 6,5, Miloš 6,5. Bakula 7, Kraljević 6,5, Karačioć 7, Tomić 6, Čužić 6, I.Bubalo-(15.Bago 6,5), S.Bubalo 7, Galić 6,5 ( 75.Čutura-).Trener:Zoran Bubalo.
 
U 5.kolu Prve lige FBiH Slaven je na svom terenu postigao prvu pobjedu u ovoj sezoni.Ujedno, to je prva pobjeda pod vođstvom novog trenera Munevera Krajišnika /slika na naslovnici/.Put do pobjede protiv ove iskusne ekipe nije bio nimalo lak, pogotovu što je domaćin od 40.minute igrao s igračem manje, jer je sudija Salem Kundo isključio golmana Mehmeda Baščelića zbog grubog starta nad protivničkim igračem Stankom Bubalom, kji je bio u izglenoj prilici na samoj ivici šesnaesterca.

  Prvi dio utakmice protekao je u nadmoćnijioj igri Slavena, a prvu šansu u 15.minuti nije iskoristio Admir Mujanović, koji je nabačenu loptu poslao iza gola Antonija Solde.Gosti su prvu šansu imali u 35.minuti, kada iskosa sa desetak metara spoljni dio mreže pogađa Marin Bago.

  Umjesto isključenog Baščelića gol Slavena uspješno je do kraja utakmice branio Denis Lačić.U posljednjoj minuti prvog dijela susreta povoljnu šansu imao je Halil Mahmutović, koji se nije snašao u neposrednoj blizini gola gostiju, pa su mreže ostale netaknute u prvih 45.minuta igre.

  Tek što je počelo drugo poluvrijeme uporni Asmir Herić dodao je loptu Mirnesu Salihoviću, koji preciznim udarcem sa oko 20 metara lobuje protivničkog golmana i na iznenađenje svih trese mrežu za vođstvo od 1:0, što je bio i konačan rezultat utakmice.

  Gosti su u nastavku imali više od igre, stvarali su povoljne prilike, ali su se domaći uspješno branili.Najizglednije prilike imao je Stanko Bubalo u 65.minuti, kada je sa 14 metara šutirao neposredno iza gola.

 Kada je sudija Salem Kundo označio kraj utakmice na njega su navalili igrači Posušja, nezadovoljni suđenjem, ali je policija spriječila da se verbalni napade epretvore u linč!/Š.Gadžo/

Šansa Mahmutovića pred kraj prvog dijela
 

Vaš komentar na članak: