Danas je Izdavačka kuća BOOK iz Tuzle dodijelila donaciju knjiga Prvoj osnovnoj školi Živinice. Uz ovu donaciju školi i direktorici Edini Šehović dodjeljene su zahvalnice za uspješnu saradnju u minuloj školskoj godini sa ovom izdvačkom kućom i informativnim medijem BH Glas.

 Predsatvnik izdavačke kuće Book Meamer Sokolović je tim povodom rekao:

 "Naša izdavačka kuća na nedavnom Sajmu knjige na otovorenom na Sonom trgu u Tuzli, u povodu književnih susreta Cum grano salis, prikupila je knjige i dodjelio ih Udruženju izdavača Haber za njihove potrebe. Haber je tu donaciju izdvojio za potrebe Prve osnovne škole Živinice".

 Predsjednik Udruženja izdavača Haber, Senad Šarić, je nakon uručenja knjiga i zahvalnica istakao kako će se sa ovakvom praksom i ubuduće nastaviti:

 "U okviru naših aktivnosti promovisanja izdavačke djelatnosti u TK, pokrenuli smo i nezavisne novine BH Glas, koje imaju podršku mnogih subjekata pa i Prve osnovne škole u Živinicama, koja je jedna od najbojih u Tuzlanskom kantonu. Knjižni fond od 38 naslova u vrijednosti od oko 500 KM rado smo poklonili ovoj školi. Naš list ima poseban dodatak tokom školske godine i nosi naziv Školarac, gdje nastojimo na više stranica promovisati rad naših škola i njihove uspjehe u odgojno-obrazovnom radu sa najmlađima".

 Direktorica Prve osnovne škole Edina Šehović je rekla kako je ovo znak za dobar početak nove školske godine:

 "Prijatno smo iznenađeni donacijom knjiga za naše učenike, ali i zaposleno osoblje, s obzirom da ima i stručne literature. Uvijek smo otvoreni za saradnju, jer time doprinosimo poboljšanju opšteg uspjeha i utoliko nam je donacija kniiga veća radost, kako za učenike, tako i nastavno osoblje. Ovo je dobar podstrek  za nastavak dobre saradnje i u tekućoj školskoj godini".

 Za razliku od nekih škola koje ove školske godine imaju manje učenika, u Prvoj osnovnoj školi je taj broj u porastu, tako da već nedostaju školske klupe. Zato bi bilo dobro da uz današnju donaciju knjiga, škola dobije i donaciju klupa za učenike! Donatori javite se-dobro ste došli/Š.G./

Donacija knjiga i zahvalnice za Prvu OŠ i direktoricu Edinu Šehović

 

Vaš komentar na članak: