Danas u 9,30 sati kod hotela Konjuh u Živinicama počelo je Opštinsko takmičenje iz prve pomoći, u kojem učestvuje osam ekipa osnovnih škola.S propozicijama takmičenja učenike-takmičare upoznao je sekretar Crvenog krsta Živinice Halid Aljić, potom im je predstavio sudije i na kraju je svečano otvorio ovo tradicionalno 35.takmičenje učenika osnovnih škola opštine Živinice.

  «Ovo je jubilarno, 35.po redu takmičenje osnovaca i mi smo za ovu priliku organizovali sve što treba , tako da  takmičenje portiče u najboljem redu.Prošle godine najbolji su bili učenici Osnovne škole Donja Višća, a ko će biti pobjednik za ovu godinu saznaćemo  najdalje do 13 sati», rekao nam je sekretar u Crvenom krstu Živinice Halid Aljić.

  Ekupu sudija sačinjavaju doktori i medicinski tehničari živiničkog Doma zdravlja, koji posjeduju certifikate za ovakva takmičenja.

   Nakon obavljenog takmičenja najviše uspjeha imala je ekipa Prve osnovne škole Živinice, koje je pripremala nastavnica Ferzeta Prtljagović.Na drugo mjesto plasirala se OŠ Donja Višća i treća je bila ekipa OŠ Đurđevik.Najboljim ekipa uručene su diplome za postignuti uspjeh, kao i prigodne nagrade bijele  majice kape i knjige./Š.G./

Ekipe pred početak takmičenja

Pružanje pomoći "teško" povrijeđenoj osobi

Osnovci pokazali spretnost i u ovom slučaju

Sa dodjele nagrada pobjedničkim ekipama

Pobjednici opštinskog takmičenja:ekipa Prve OŠ Živinice
 

Vaš komentar na članak: