-Kandidati za predsjedavajućeg OV Živinice Esad Kitić iz SDU i Began Muhić iz ASDA

   Sutra, 4.decembra, održat će se prva sjednica Općinskog vijeća Živinice u novom sazivu, nakon održanih oktobarskih lokalnih izbora.Za prvu, konstituirajuću sjednicu OV predviđeno je polaganje svečane izjave osobama koje su dobile vijećnički mandat, potom će uslijediti svečana dodjela priznanja vijećnicima proteklog mandata, a svakako, najviše interesovanja biće oko izbora novog predsjedavajućeg Općinskog vijeća Živinice.

  Da bi se moglo provesti glasanje donijet će se Rješenje o izboru i imenovanju predsjednika i članova privremene Komisije za izbor i imenovanje i administrativna pitanja.

  Vijećnici će imati dva prijedloga za predsjedavajućeg OV i dva zamjenika.Kako saznajemo kandidati za predsjedavajućeg Općinskog vijeća Živinice su Esad Kitić, poduzetnik, član SDU i mr. Began Muhić, profesor u MSŠ , član ASDA.

   Za zamjenika predsjedavajućeg kandidati su Nurdin Čehajić, profesor MSŠ-član BPS SH i Mehmed Klopić, član SDA.

  Većinu u Općinskom vijeću Živinice, od 16 mandata, imaće koalicija SDA, SDU, SBiH, SUNDBiH i NSRB, te ukoliko članovi ovih političkih partija-vijećnici, budu poštovali stavove svojih partija,  predsjedavajući bi mogao postati Esad Kitić.Ali, na našoj političkoj sceni sve je moguće, pa nam preostaje da sutra od 9 sati, kada je zakazana sjednica Općinskog vijeća, sačekamo rezultate glasanja i saznamo ko je novi predsjedavajući!

Kandidat koalicije Esad Kitić

Kandidat ASDA Began Muhić
 

Vaš komentar na članak: