Najznačajniji sportski događaj ove godine u povodu Dana nezavisnosti BiH na području Tuzlanskog kantona bit će održan u Lukavcu, u Sportskoj dvorani u kojoj će ove godine tim povodom biti održan prvi Kup TK u malom nogometu.

  U JU "Centar za kulturu" Lukavac danas je obavljeno izvlačenje grupa prijavljenih ekipa koje će prvog dana turnira, u nedjelju 27.02. odmjeriti snage u borbi za laskavu titulu najbolje kantonalne malonogometne ekipe.

  U Grupi "A" su ekipa "MACOM" Tuzla, "Banovići" Banovići, "Stolarija Brkić" Gračanica, "A-3 promet" Kalesija i "Radnički" Lukavac dok su u grupi "B" ekipe "Dom zdravlja" Lukavac, "FM SDP" Živinice, "Piemonte" Tuzla i ekipa Općine Lukavac.

  U nedjelju igra se po grupama a sportski program počinje u 14.00 sati, dvije prvoplasirane ekipe nakon grupne faze izborit će plasman u polufinale koje će kao i susret za treće mjesto i finale biti odigrano u utorak 01. marta na Dan nezavisnosti BiH. Nakon polufinalnih susreta predviđen je revijalni susret malonogometne reprezentacije MUP-a TK u kojoj će nastupiti i novoimenovani ministar Bego Gutić i Veterana FK "Radnički" Lukavac, nogometaša koji su ispisali najslavnije godine kluba koji u ovoj godini obilježava i 90 godina svog postojanja. Prema riječima glavnog urednika sportskog magazina "BH TEMPO 09" koji je u suradnji sa N/FS TK organizator turnira cilj je da Turnir postane tradicionalan kako bi se očuvalo sjećanje na jedan od najvažnijih dana u novijoj historiji BiH ali i afirmacije malog nogometa.

   "Naša je želja bila i uspjeli smo na jednom mjestu da okupimo najbolje malonogometne ekipe s područja kantona kojima se zahvaljujem na odzivu posebno iz razloga što će oni, zajedno sa nama u najvećem dijelu isfinansirati njegovo održavanje. Mali fudbal je u blagoj ekspanziji u kantonu i nadam se da ćemo kroz ovaj turnir doprinijeti da to bude brže a gledaocima mogu reći da će ovo biti mali nogometni spektal u Lukavu u sklopu kojeg će vidjeti zaista dobre utakmice i vrhunske fudbalere".

  Sportski program u utorak počinje u 15 sati a cijena ulaznice za gledaoce je 1 KM./PRESS  “BH TEMPO 09”/                                                

Vaš komentar na članak: