Posljednjih dana dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda na drumovima općine Živinice.Juče su se na magistralnom putu M-18 u Malinama sudarila dva putnička motorna vozila , pri čemu je nastala manja materijalna šteta, bez povrijeđenih lica.

  Nešto teži udes dogodio se 15.januara, kada je na regionalnom putu Šekovići-Lukavac, u mjestu Barice, došlo do sudara dva putnička motorna vozila, sa dva lakše povrijeđene osobe.Ljekarsku pomoć zatražio je S.N. (1971.), kojemu je u hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pružena prva pomoć, a potom je upućen na UKC Tuzla.Lakšu tjelesnu povredu u ovom udesu zadobio je i N.S. iz Barica.

 I na putu Živinice-Kalesija, u Gornjim Dubravama, dogodio se udes, u kojem su učestvovala dva vozila.Zabilježena je manja materijalna šteta, bez povrijeđenih lica.

 Osim na regionalnom i magistralnom putu posljednjih dana bilježimo i dva udesa na gradskim živiničkim ulicama i to Alije Izetbegovića i Oslobođenja. U prvom slučaju sudarila su se dva vozila, a H.S. ( 1979.) je zatražio  ljekarsku pomoć u Domu zdravlja Živinice, gdje je konstatovana lakša povreda. U drugoj nezgodi N.N. vozač je svojim vozilom imao kontak s pješakom A.M. iz Đurđevika (1989.), pružena mu je ljekarska pomoć, a potom je vraćen kući.Službenici PU Živinice obavili su potrebne radnje o svim navedenim saobrćajnim nezgodama./Ć.S./

Vaš komentar na članak: