I dana su na živiničkim ulicama bile zapažene aktivnosti školskih patrola, koje s policijskim službenicima PU Živinice brinu o saobraćajnom redu u najfrekventnijim dijelovima grada.

 Jednu patrolu zatekli smo kraj Prve osnovne škole u Prvoj ulici, gdje je takođe redovna pojava saobraćajna gužva, a ima i mnogo pješaka, posebno školske djece.Uz policajca Saliha Čerkezovića dežurali su đaci-policajci Maid Bešić i Nadir Kudić, oba iz VII-d razreda Prve osnovne škole.

 "Prvih dva sata našeg zajedničkog rada zaustavili smo i pregledali desetak putničkih motornih vozila.Danas nismo kažnjavali, ukazivali smo na propuste, a već narednih dana biće drugačije i nema praštanja", kaže Salih Čerkezović.

 Mladi saobraćajni policajac Nadir Kudić dobro se pripremio za današnje zadatke:

 "Upravo smo izvršili pregled jednog vozača, koji je državljanin Kine.Nije bio povezan, ali smo mu oprostili, jer moramo biti i gostoprimljivi, ipak se radi o strancu. Obećao je da više neće voziti bez vezivanja pojasa"!

 Svoje primjedbe iznio nam je Maid Bašić:

 "Moglo se zapaziti da vozači najviše griješe što ne koriste sigurnosne pojaseve i što nema sjedilice za malu djecu na zadnjem sjedištu.To su veliki propusti, koji mogu ugroziti živote u slučaju saobraćajne nesreće".

  Tako je bilo danas, a već od narednih dana biće i novčanih kazni-zato vozači oprez, čekaju vas opasni mladi policajci!Za vaše dobro!/Š.G./  

Đačka patrola izvršila kontrolu kineskog vozača
 

Vaš komentar na članak: