U tuzlanskom naselju Husino, sinoć je nakon verbalne svađe došlo do upotrebe vatrenog oružja. Tom prilikom smrtno je stradao tridesetčetvorogodišnji Fehim Alić. Nakon verbalne svađe i tuče u dvorištu porodične kuće Fehima Alića, gdje je smješteno i skladište PVC stolarije, pored Alića koji je smrtno stradao od zadobijenih povreda u sukobu su učestvovali i njegov otac Emin Alić, rođen 1958. godine i Sabahudin M., rođen 1966. godine.

  Alić je podlegao od zadobijenih povreda u Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla, dok su preostale dvije osobe, nakon ukazane pomoći i ljekarskog zbrinjavanja puštene kući, budući da stepen povreda ne zahtijeva bolničko liječenje, potvrdila nam je Amra Odobašić, glasnogovornica UKC-a Tuzla.

   O ovom događaju obaviještena je kantonalna tužiteljica Dijana Milić, koja je sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona izvršila uviđajne radnje. Prema njenom nalogu raspisana je potjernica za četiri osobe. Jedna odsoba je uhapšena i u toku je operativna obrada, dok se za ostalima još uvijek traga.

   Prillikom dolaska naše ekipe na lice mjesta, zatekli smo pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su obezbjeđivali mjesto na kome se dogodilo ubistvo. Niko od komšija nije želio govoriti o ovome, a interesantno je da navodno ”niko nije čuo ništa”. Jedino što smo primijetili je veliki broj komšija i prijatelja ubijenog koji su sa porodicama bili okupljeni nekoliko metara dalje od kuće u čijem dvorištu se dogodilo ubistvo.

   FTV neslužbeno saznaje da je u vezi s ovim događajem uhapšen Sabahudin Mezičić, zvani Kadrija, koji je od ranije poznat policiji po krivičnim djelima lihvarenja./Dino Durmić/
 

Vaš komentar na članak: