Danas je Centar Vrati mi osmijeh u Ljubačama posjetilo Udruženje građana Puma iz Tuzle. Humanitzarci Pume obradovali su mališane s posebnim potrebama i darovali im razne slastice, sokove, lopte, higijenska sredstva i ostalo što će im dobro doći. Direktorica Centra Suada Omić zahvalila se u ime djece današnjim donatorima iz Tuzle:

 "Od danas smo na godišnjem odmoru pa nas je posjeta humanitaraca Pume obradovala, što se moglo najbolje vidjeti na licima naše djece. Zahvaljujemo se svima koji su nas posjećivali i donosili poklone, a naša je želja da konačno dobijemo plac i počnemo graditi novi dom, gdje ćemo imati sve potrebne uslove za rad s djecom sa posebnim potrebama".

 Predsjednik UG Puma  Fahrudin Mehinović kaže da je prvi puta u Živinicama među djecom Centra, ali da će od sada češće dolaziti:

 "Naše udruženje je formirano februara ove godine i za kratko vrijeme postigli smo zapažene rezultate.Imali smo 8 ovakvih posjeta sa donacijama, jer želimo pomoći djeci sa posebnim potrebama. Imamo i svoj sportski klub, pomažemo djecu u radu, nastojimo pomoći i djecu sa težim oboljenjima kao što je leukemija i dr, kako bi im olakšali život. Želja nam je da animiramo i političlare, kako bi i njih uključili u ove aktivnosti, da pomažu djecu, jer će  ih bolje razuimjerti. Ne treba zaboraviti da i oni  imaju pravo na život. Podržali smo štrajkove policije, a ubuduće ćemo sse uklljučiti i u štrajkove radnike Dite, Konjuha i drugih firmi, jer želimo pomoći svim socijalno ugroženim ljudima".

 Od naših sagovornika iz Pume saznajemo da ova humanitarna družina pomaže svim ljudima u stanju socijalne potrebe, pa i one što po kontajnerima traže spas./Š.G./

 

Aktivisti Pume u razgovoru sa djecom Centra

 

Vaš komentar na članak: