Grupa mladih Živiničana, pod nazivom Quantum PhysicZ iz dana u dan sve više  se trudi da  postiže sve bolje rezultate, u čemu imaju mnogo uspjeha. Osim plesne grupe ova družina okuplja  glumce, pjevače i što je najvažnije djeluju  kao jedna velika porodica.

   „S obzirom da na našu opštinu ne možemo računati, mi svoje vrijeme provodimo u jednoj garaži, gdje vježbamo, treniramo, pripremamo se… Kad bolje skontamo, bolji prostor nam nije ni potreban, bar ne u ovom ljetnom periodu, jer možemo trenirati i u dvorištu. Što je najzanimljivije, iz dana u dan postižemo sve bolje rezultate“, kaže nam jedna od aktivnijih članica družine Džana Bukvić.

    Na opštinskoj smotri stvaralaštva, koja je održana u srijedu i čtvrtak, Quantum PhysicZ osvojio je prvo mjesto sa  predstavom "Crvenkapica",  s kojom  je Gimnazija predstavljena u Konjicu, na 9.srednjoškolskom festivalu, gdje je nastup bio zapažen i  osvojena je vrijedna nagrada. Predstavu je pisala profesorica Alma Šahbegović, a režirala Džana Bukvić.

   Džana Bukvić isitče da nisu imali  dovoljno novčanih sredstava  pa su održali  predstavu u BKC-u za osnovne škole i tako otišli na još jedno putovanje i još jednu avanturu, gdje su pokazali svoj talenat i dokazali da mogu mnogo postići.

  „ Također smo  juče osvojili prvo mjesto na opštinskom takmičenju sa plesnom preformansom Judas, gdje su reakcije publike prevazišla sva naša očekivanja.17.aprila smo odlučili  izaći na bulevar, donijeti svoj tepih i plesati na kiši, kako bi nas upoznalo što više ljudi. Posjećenost je također bila bolja nego što smo mogli očekivati, a i kutijica za dobrovoljni prilog nam se zasmješila. Skupili smo oko 30 KM, što će nam jako pomoći kad budemo išli na takmičenja, nastupe, nabavku  opreme i sl. Izvan treninga, priprema i nastupa izbjagavamo razdvajanje, te se i konstantno družimo i naravno, to je ključ našeg uspjeha. Usko smo povezani sa JU Gimnazija Živinice, tako da se zahvaljujemo i našoj direktorici Zuhri Avdić što nas podržava i što nam pomaže. Naravno, najveće pohvale i zahvale idu profesorici Almi Šahbegović, koja je s nama svaki dan, pomaže nam i usmjerava nas na pravi put“, kažu nam u Quantum PhysicZ .

  Danas je Svjetski dan plesa, koji će ovdje  obilježiti na svoj jako poseban način, jer ovi mladi   plešu za snove, za nadu, za slobodu, za bolje sutra. Ne boje se i nastavit će sa svojom borbom! /Press Quantum PhysicZ/

Crvenkapica na smotri stvaralaštva u BKC-u

Uspomena sa nastupa u Konjicu
 

Vaš komentar na članak: