-Cilj Fondacije Hastor je da okupi mlade ljude, da se druže i međusobno razmjenjuju iskustva i mišljenja

 U subotu, 6.juna tekuće godine, u prostorijama Fondacije Hastor je održan sastanak i radionica za volontere Hastor Fondacije. Sastanku su prisustvovali studenti volonteri iz svih krajeva Bosne i Hercegovine: Bihaća, Mostara, Sarajeva, Tuzle i drugih Univerziteta. Očigledno je da stipendisti koje stipendira Hastor ne dolaze samo iz Sarajeva, niti su iz jednog grada.

RADIONICA

Nakon održanog sastanka, na kome su rezimirani rezultati sa terena koji su studenti obavili u toku mjeseca maja, uslijedila je radionica. Volonteri su podijeljeni u pet grupa (Žuta, Bijela, Plava, Crvena i Zelena), te su tako na čelu sa kapitenom grupe davali odgovore na postavljena pitanja. Kako bi radionica bila što zanimljivija, pobjednička ekipa je nagrađena poklonima, dok je ekipa koja je osvojila zadnje mjesto, morala okretati hula hop cijelu minutu. Volonteri su bili zadovoljni radionicom, što se mogolo i primijetiti.

IZLETIŠTE BIJAMBARE

Osim što Hastor Fondacija redovno održava sastanke sa svojim volonterima, također omogućava svojim volonterima da prave izlete i sami biraju mjesto. Tako je početkom maja odabrano izletište Bijambare. Na izletištu odigrana su takmičenja u sportu, nakon čega su pobjednici i učesnici dobili diplome i priznanja. Svi volonteri su se družili a i sami su kazali kako je najbolje bilo to što su se međusobno upoznali oni stuenti koji se do tad nisu znali.  Na kraju, studenti su izletište napustili s pjesmom. Uglavnom, cilj Fondacije je jedan: da okupi mlade ljude, da se druže i međusobno razmjenjuju iskustva i mišljenja./Enisa Čerkezović/

Ekipa "Bijelih"

Tim "Žutih"

Za najmanje bodova-"nagrada "hula hop
 

Vaš komentar na članak: