U narednim danima su dvije značajne utakmice  nogometne reprezentacije BiH. Prva u petak u Zenici protiv Luksembrga,  te u Parizu protiv Francuske. Selektor reprezentacije Safet Sušić  prije svih je svojim automobilom stigao u Sarajevo, kako bi danas dočekao igrače.

 Do kraja kvalifikacija neće moći računati na Sejada Salihovića, a upitan i je i Kenan Hasagić, koji minulog vikenda nije branio u svom klubu. Legendarni Pape je rado govorio za portal živinice.ba, jer zna kakvi su igrači iznikli sa naših prostora.
 
  "Znaimljivo je cijelo to područje tuzlanske regije, dali su dosta talenata. Elvir Rahimić je svjetska klasa, zahvalan igrač, radilica na terenu. Nije se džaba tako dugo zadržao u Rusiji u jendom od najjačih tamošnjih klubova. Možemo žaliti što je u poznim nogometnim godinama, ali i dalje je uzdanica reprezentacije. Mirsada Bešliju znam, iako ne igra u reprezetaciji, ali ranije sam pratio njegove igre, vrlo borben i brz igrač. Bivši reprezentativac Hrvatske Boris Živković je pružao odlične igre u Njemačkoj, nije uzalud bio u Hrvatskoj selekciji", kazao je Safet.

  O važnim utakmicama koje predstoje, govorio je s oprezom. Ne želi nikakvu euforiju jer nisu završene kvalifikacije.

  "Mi trebamo prvo pobijediti Luksemburg, reprezentaciju koja igra defanzivni nogomet, a teren u Zenici više njima odgovara, jer nije veličine kao Koševo. Ako tu pobijedimo , onda se idemo nadigravati sa Francuzima. Njima nisam opterećen, jaka su reprezentacija i favoriti su, ali nisu nepobjedivi. Naši igrači u posljednje vrijeme ne dobijaju dovoljno vremena da igraju u svojim klubovima. Sada imamo problem sa Hasagićem koji je još povrijeđen. Šansu će dobiti Begović", tvrdi selektor.

  S obzirom da živi u Parizu, selektor pomno prati tamošnju javnost i šta Francuzi misle o nama.

  "U zgradi gdje živim, viđao sam momka koji je redovno kupovao novine gdje i ja. Nisam znao o kome se radi dok mi jendog dana nije prišao i rekao da je novinar najtiražnijelista L’equipe. Znam da nas respektuju, a prilog u tome je što je taj novinar sada došao u Sarajevo da prati dešavanja sa Luksemburgom i zamolio me da odjsjedne u isti hotel, gdje će biti smještena naša reprezentacija", kaže Pape.

 Poželimo našim igračima i reprezentaciji dobre rezultate u naredne dvije utakmice, a to u prevodu znači plasman na prvenstvo Evrope bez baraža!/Sanel Mumić/

Naš saradnik u razgovoru sa selektorom Papetom
 

Vaš komentar na članak: